Na tragu uspjeha seruma SKIN∙ERGETIC, koji je izašao na tržište 2011., Biothermovi su laboratoriji odlučili usmjeriti svoja istraživanja na uklanjanje znakova umora oko očiju. Djelujući na pet najuočljivijih znakova umora, SKIN∙ERGETIC Eyes novo je oružje u Biothermovoj kolekciji SKIN∙ERGETIC

biotherm skinergetic eyes

Biothermovi su biolozi na temelju niza testova utvrdili pet najvažnijih znakova umora oko očiju:

1. Tamni kolutovi: najčešće su uzrokovani proširenim kapilarama ili prirodnom pigmentacijom kože.

2. Vrećice: najčešće su uzrokovane lošom mikrocirkulacijom zbog koje se u koži i potkožnom tkivu nakuplja tekućina.

3. Natečenost: također je najčešće uzrokovana lošom cirkulacijom.

4. Sitne linije/bore: uzrokovane smanjenom gustoćom kože i promjenama izvanstaničnog matriksa.

5. Opušteni kapci: uzrokovani gubitkom elastičnih vlakana, stanjivanjem epidermisa i viškom kože.

Nedostatak sna, onečišćenje, slobodni radikali i toksini također pojačavaju znakove umora na način da mijenjaju mitohondrije, sitna stanična tjelešca u kojima se u obliku adenozin-trifosfata (ATP) oslobađa 90% energije, ometajući rad stanice i pospješujući nastanak znakova umora.

Obogaćen inovativnom mješavinom sastojaka izabranih zbog učinka koji imaju na kožu, SKIN∙ERGETIC Eyes pruža sveobuhvatno rješenje za znakove umora na području oko očiju. Tamni krugovi i vrećice ispod očiju su smanjeni, uz ublažene sitne linije i odmorniji izgled kapaka. Cijelo područje oko očiju izgleda svježije i odmornije.

SKIN-ERGETIC Eyes, među ostalim važnim sastojcima poput kofeina, vitamina E, ekstrakta soje i čistog termalnog planktona, sadrži i vrijednu mikro-algu Chlorella vulgaris koja je već milijardama godina prisutna u vodenim sustavima širom svijeta. Smatra se da je upravo Chlorella najbogatija klorofilom i proteinima, a posjeduje i snažna detoksifikacijska svojstva. Ovi mikroorganizmi u svojem prirodnom staništu čiste okoliš filtrirajući vodu od toksina i teških metala. Ekstrakt ove alge potiče mikrocirkulaciju i tako pomaže pri smanjenju podočnjaka. Najaktivniji dio alge izdvaja se mikrofiltracijom, koncentracijom i diafiltracijom (proces filtracije kojim se mikromolekule odvajaju od većih molekula), nakon čega se odvaja klorofil.

Cijena: oko 290 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.