Čuvena njujorška parfumerija Aedes de Venustas koja se nalazi na West Villageu, jedna je od najljepše uređenih niche parfumerija na svijetu. Čudesni buketi cvijeća, elegantna i pomalo dekadentna atmosfera, pažljivo uređen interijer, sve to čini i parfumeriju i njene mirise jedinstvenima na svijetu... No kako biste nabavili prekrasne i doista posebne Aedes parfeme ne morate potegutni do New Yorka; dovoljno je da posjetite Parfumeriju Lana u Zagrebu

aedes de venustas cierge de lune

Slavna West Village niche parfumerija Aedes de Venustas, koju obožavaju istinski i vrlo zahtjevni ljubitelji niche mirisa, lansirala je Cierge de Lune, novi unisex miris koji je kreirao poznati francuski parfumer Fabrice Pellegrin.

Kako i priliči njegovu imenu (lune na franc. - mjesec, op. a), Cierge de Lune je svjež i bistar kao mjesečinom obasjani zrak. Baršunast i senzualan kao ponoćno nebo... Inspiriran je mirisom tajanstvene noći u kojoj cvate cereus (vrsta kaktusa, fran. naziva Cierge de Lune, također poznat pod nazivom „Kraljica noći"). Ovaj se čaroban cvijet otvara tijekom noći, a vene s prvim zrakama sunca. Kažu kako je kraljica Marija Antoaneta pozvala botaničara i umjetnika Pierra-Josepha Redoutéa u ponoć kako bi na platnu uhvatio oštru kratkotrajnu ljepotu ovog cvijeta.

Za novi miris Aedes de Venustas su Karl Bradl i Fabrice Pellegrin uhvatili blagi miris ove glamurozne, nedostižne cvjetne muze. Osim cereusa, u mirisu se osjeti pikantna vanilija isprepletena tragovima tamjana - Fabrice Pellegrin otkriva tamnu stranu izvanredne vanilije s Madagaskara. Drvenastija i s više ambre nego njena tahićanska dvojnikca, ona tvori srce kompozicije. Prozračni dašak hedoine preobražava slatku čahuru u cvijet kaktusa, a njegove netaknute latice oplemenjene su ylang-ylangom.

Živost i svjetlucavost mirisu daje ružičasti papar koji pucketa kao bljesak mjesečine u ovom baršunastom spoju, a crni papar plete zanimljivu nit, od mineralnih do mirisnih efekata, uz smolasti, dimni, miris i tamnu čokoladu... Parfem se zatvara mošusnim ambroxanom, podvučen pahuljastim kožnim notama.

Cijena 100 ml: 1.617 kn
Parfumerija Lana, Bartola Kašića 8

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.