U svijetu mirisa, ova proljetna sezona označava veliki povratak cvjetnih mirisa. Nisu to više oni klasični "bakini" floralni retro parfemi kakve pamtimo iz djetinjstva. Komercijalni cvjetni parfemi za novu generaciju vješto se poigravaju razigranim tonovima cvijeća, ali uvijek uz neko neočekivano olfaktivno rješenje koje im daje dozu modernosti – iskričavo voće, nekakav zanimljiv začinski ton, nježni dodir gurmanskih nota, vodene nijanse...

parfem avon viva la vita

Doista, ovog ćete proljeća i ljeta na tržištu naći cijeli dijapazon različitih cvjetnih parfema, a s obzirom na kombinacije njihovih nota, sigurno će neki od njih savršeno odgovarati upravo vašem ukusu. Ako želite nešto svježe, nježno, meko, toplo, neupadljivo, a opet prekrasno, onda će vam se najvjerojatnije jako svidjeti novi miris brenda Avon – Viva la Vita - koji će, sigurna sam, biti pravi komercijalni pogodak jer je tako lako nosiv i rekli bismo – praktičan za svaki dan. Sretna sam da sam premijerno imala prilike isprobati tu novu Avonovu mirisnu zvijezdu – nosim ga već danima i oduševljava me jer je tako jednostavan i klasično koncipiran, a opet suvremen i na trenutke iznenađujuć.

parfem avon viva la vita

Avon Viva la Vita upravo je onakav kako mu ime sugerira – miris koji slavi život – vedar, svjež, ugodan... Njegova je glavna odlika – radost. Pitat ćete se što pod time mislim pa ću pokušati objasniti – naime, njegova je kompozicija psihološki tako koncipirana da sugerira isključivo razigrane, blještave, nježne, senzualne i vrlo ženstvene emocije jer su u njemu korištene note koje su razbuđujuće, energizirajuće i koje lako podižu raspoloženje. Dakle, on nije pretjerano sexy, jak, zavodljiv, tajanstven, misteriozan i težak. On je pravi proljetni miris koji ćete obožavati nositi tijekom dana jer utjelovljuje čistoću, prozračnost, svježinu, podatnost... Bočica mu je jednostavna, u nježnim svijetlo ljubičastim tonovima, bez bilo kakvih oštrih rubova koji bi sugerirali strogost, dapače, sve je oblo, decentno i minimalistički.

parfem avon viva la vita

Sve će vam biti jasno kad vam kažem da se njegove note prekrasno pretapaju iz razbuđujućih gornjih kojima dominira svježe voće, preko bogatih srednjih s raskošnim cvijećem, do toplih i mekih donjih nota, s vrlo laganim prizvukom slatkoće. Gornje su note mandarina i crveni grejp (citrusi su poznati po dizanju raspoloženja i energije) te posebna sorta jabuke – Pink Lady. Pink Lady je jedinstvena sorta jabuka koja dolazi iz Australije. Često se naziva i kraljicom jabuka. 1973. godine, John E. L. Crips je ukrstio sortu Lady Williams sa sortom Zlatni delišes. Dobijena sorta jabuke ima iznenađujuću suptilnost i slast s malom primjesom kiselosti.

parfem avon viva la vita

Srdenje note su ipak dominantne i objedinjuju raskošne cvjetne tonove – tu su ruža, magnolija i mimoza. Možda će vam se učiniti kako je mimoza pomalo vintage izbor, ali ona daje parfemu jedan podatni i blagi ton, koji "smiruje" jačinu voća i slatkoću donjih nota. Osim toga, zahvaljujući mimozi, miris duže traje te ponajviše izaziva osjećaj – sreće. Donje note su klasične – tople, slasne i meke – kašmir, vanilija i sandalovina.

parfem avon viva la vita

Osobno, meni je cijela ova kompozicija prekrasna, lako se nosi, zadivljujuće dugo traje na koži i kosi te se svojim nježnom i decentnom, a opet vrlo primjetnom toplinom i finoćom, savršeno uklapa u sunčane proljetne dane. Ovo je odličan dnevni miris u kojem ćete uživati i vi i ljudi oko vas. Nema nametljivosti – rekla bih da je to jedan vrlo "pristojan" miris za sve vas koje vole igrati na sigurno ili su primorane na to zbog poslovnih ili bilo kakvih drugih okolnosti. Praktičan, nosiv, ugodan, nježan i sunčan.

Cijena: 129 kn; Avon katalog 3

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.