Predstavljanjem posljednjih noviteta iz linije Ideal Soleil koja osiguravaju našu najvišu zaštitu protiv štetnog sunčevog zračenja, Vichy se i ovog ljeta brine da sigurno i zaštićeno uživamo u toplim i sunčanim danima. Danas Vichy ide korak dalje uzimajući u obzir, da osim UV zraka, tijekom boravka na suncu na našu kožu nepovoljno utječu i dodatni vanjski čimbenici kao što su sol, klorirana voda te pijesak. Upravo zato predlaže učinkovitu zaštitu prilagođenu stvarnim potrebama i navikama boravka na suncu

vichy ideal soleil

Zahvaljujući novoj anti-sand tehnologiji, za svakodnevno aktivno izlaganje na ljetnom suncu Vichy je razvio novo Ideal Soleil mlijeko protiv priljepljivanja pijeska na kožu SPF 50 + te Ideal Soleil dječji sprej protiv priljepljivanja pijeska na kožu SPF 50+. Novitet u istoimenoj liniji je Ideal Soleil matirajuća korektivna njega protiv nepravilnosti SPF 30 trostruke učinkovitosti: štiti kožu tako što sprječava nepravilnosti, neutralizira masni sjaj te korigira mrlje i pore.

ANTI-SAND TEHNOLOGIJA ZBOG KOJE SE PIJESAK SAMO OTRESE S KOŽE

Jeste li znali da se na plaži, trljanjem pijeska o kožu uklanjamo sloj zaštitne kreme za sunčanje te time smanjujemo njenu učinkovitost. Upravo je to bio razlog zbog kojeg je Vichy odlučio razviti teksturu kojom će se spriječiti lijepljenje pijeska na kožu, a istovremeno zadržati učinkovitost zaštite od sunca. Ideal Soleil mlijeko protiv priljepljivanja pijeska na kožu SPF 50 + pruža visoku zaštitu od štetnog sunčevog zračenja, a da koža pritom ne bude ljepljiva i vlažna. Zbog toga je inovativna i vodootporna anti-sand formulacija u ovom mlijeku prikladna za sve aktivnosti na plaži. Ideal Soleil mlijeko protiv priljepljivanja pijeska obogaćeno je i mineraliziranom termalnom vodom Vichy koja smanjuje svrbež i smirujuće djeluje na iritacije nastale od trljanja pijeska o kožu.

vichy ideal soleil

VISOKA ZAŠTITA OD SUNCA ZA DJECU NA PLAŽI

S obzirom na to da su mališani ti koji se najradije igraju u pijesku i tamo provode najviše vremena, anti-sand inovacija primijenjena je i u Ideal Soleil dječjem spreju protiv priljepljivanja pijeska na kožu SPF 50+ za djecu. Kako bi zaštita osjetljive dječje kože bila što jednostavnija i praktičnija, Vichy je osmislio praktičan raspršivač koji optimalno i jednoliko raspršuje zaštitni faktor na dječju kožu poput nježne maglice. Dermatološki je testiran i prikladan za dječju kožu, bez mirisa dok mineralizirana termalna voda Vichy smanjuje crvenilo i osjećaj svrbeža.

Proizvodi za zaštitu od sunčeva zračenja gube velik dio učinkovitosti u kontaktu s vodom. Problem leži u činjenici da voda razrjeđuje zaštitne filtere čime se trenutno i znatno narušava zaštitni faktor, pa tako SPF 50 postaje SPF 30 u vrlo kratkom vremenu. Upravo zato su u Vichyju razvili posebnu vodootpornu formulaciju Wet Technology koja omogućava nanošenje proizvoda direktno na mokru kožu te omogućuje da se voda odbija od kože, a zaštitno sredstvo se ne rastvara i zadržava se na koži čak iako je vlažna. IDEAL SOLEIL GEL-MLIJEKO KREMA SPF 30 ili 50 uz poboljšanu zaštitu od sunca, čak i nakon plivanja ili sporta

ZAŠTITA PROTIV SUNCA KAKVU LICE MOŽE SAMO POŽELJETI

Zaštita kože na licu jednako je važna kao i zaštita ostatka tijela. Budući da nam je lice prvo na „udaru“ sunčevih zraka, upravo je ono najosjetljivije područje. S toga je Vichy osmislio novo korektivno rješenje za kože sklone nepravilnostima Ideal Soleil matirajuća korektivna njega protiv nepravilnosti SPF 30. Riječ je o zaštitnoj kremi s trostrukim učinkom: štiti od nastajanja nepravilnosti, smanjuje prekomjerni sjaj do 9 sati od nanošenja te korigira mrlje i pore. Za svježi mat učinak na koži odgovoran je SEBUSTOP kompleks.

Porast temperature za samo 1 ° C može izazvati povećanje proizvodnje sebuma za 10%. Pod utjecajem UV zračenja, isušujući učinak sunca uzrokuje prekomjerno zamašćivanje kože. Masnoća u kombinaciji sa zadebljavanjem gornjeg sloja kože začepljuje pore i sprečava pravilno lučenje sebuma. Sve to rezultira ponovnim pogoršanjem nepravilnosti na koži (rebound učinak).

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.