U okviru svoje predanosti u sprečavanju kožnih bolesti uslijed djelovanja UV-zraka i u borbi protiv raka kože, La Roche-Posay je predstavio prvu povezanu „rastezljivu i nosivu naljepnicu“ MY UV PATCH. UV naljepnica, tanja od debljine vlasi, rastezljivi je senzor za kožu. Oblikovana je za praćenje izloženosti kože UV zrakama te je povezana s mobilnim telefonom koji korisnika obavještava o sigurnoj izloženosti i zaštiti od sunca

la roche posay my uv patch

Tri čitateljice koje na poklon dobivaju La Roche-Posay My UV Patch - prvu nosivu naljepnicu za mjerenje i praćenje izloženosti suncu - su:

IVANA ROCA, ZAGREB

IVONA GOLJAK, SESVETE

ANđELA KNEZ, BENKOVAC

Na temelju 30 godina stručnog znanja na području zašite kože od UV zraka, La Roche-Posay se bori protiv raka kože i potiče odgovorno ponašanje na suncu. Cilj marke jest osigurati najveću moguću zaštitu širokog spektra protiv UVA i UVB zraka u najboljem obliku i formuli proizvoda linije Anthelios. Nakon lansiranja internetske platforme Skinchecker i kampanje za poticanje ljudi diljem svijeta na provjeravanje svojih madeža, ove je godine La Roche-Posay učinio korak naprijed i predstavio prvi rastezljivi senzor za kožu, tzv. »moja UV naljepnica«.

la roche posay my uv patch

Naljepnica ima oblik prozirnog flastera koji je rastezljiv i lijepi se neposredno na bilo koje područje kože. Njegova površina mjeri otprilike jedan kvadratni centimetar, dok je njegova debljina 50 mikrometara, što znači polovica prosječne debljine vlasi. Naljepnica sadrži foto-osjetljiva bojila koja se prilagođavaju osnovnom tenu kože i mijenjaju boju kada su izloženi UV zrakama, pri čemu označavaju različite stupnjeve izloženosti suncu.

Ova se potpuno nova tehnologija pojavila u vrijeme kada je izloženost suncu veliki zdravstveni problem, pri čemu 90 posto ne-melanomskih rakova kože povezujemo s izloženošću ultra-ljubičastom (UV) zračenju sunca, kojeg također pripisujemo poteškoćama pigmentacije kože i foto-starenja. U okviru studije koju je IPSOS proveo 2015. godine, La Roche-Posay je utvrdio da, unatoč činjenici da 88% populacije diljem svijeta prepoznaje opasnosti izloženosti suncu bez zaštite, čak 4 od 10 osoba ne razmišlja o upotrebi proizvoda za zaštitu od sunca kada nisu na odmoru.

la roche posay my uv patch

Korisnici koji će isprobati naljepnicu MY UV PATCH morat će ponajprije slikati naljepnicu i preuzeti mobilnu aplikaciju MY UV PATCH koja, tijekom višednevne uporabe, analizira različite foto-osjetljive kvadratiće bojila, odredivši količinu izloženosti UV zrakama koju je korisnik primio. Time potiče odgovorno ponašanje na suncu.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.