Svatko ima svoju viziju ljepote, no teško je zamisliti da bi se nekome sviđali ten bez sjaja, znakovi umora, bore i neujednačena tekstura kože. U ogledalu želimo gledat lijepu i glatku kožu, ten zdravog sjaja koji zrači i tako priča priču o sretnom i ispunjenom životu. Kako bi pomogli ženama u ostvarenju tog cilja, stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène razvili su inovativnu A-OXitive liniju, provitaminsku rutinu protiv prvih bora, oksidativnog stresa i zagađenja

eau thermale avène a-oxitive

UV zračenje, zagađenje okoliša, plavo svjetlo monitora, loša hrana i alkohol, stres, genetsko nasljeđe… Posljedica izloženosti ovim štetnim čimbenicima? Prekomjerna proizvodnja slobodnih radikala koji uzrokuju oksidativni stres koji pak dovodi do oštećenja stanica. Spomenuto oštećenje je očitovano kroz ubrzano starenje kože, smanjenu proizvodnju kolagena, gubitak elastičnosti kože i pojavu bora. Proizvodi za njegu kože koji sadrže antioksidanse poput vitamina E, C i A pokazali su se iznimno uspješnima u zaštiti kože od oksidativnog stresa, a upravo tim saznanjima su se vodili stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène prilikom razvijanja A-OXitive linije koja zadovoljava potrebe kože u svako doba dana, zahvaljujući proizvodima koji se prilagođavaju bioritmu kože te u pravom trenutku oslobađaju optimalnu količinu djelatnih sastojaka. 

eau thermale avène a-oxitive

U A-Oxitive proizvodima udružena su dva kompleksa u kombinaciji s Avène termalnom izvorskom vodom kako bi očuvali kožu mladolikom i blistavom djelujući u skladu s njezinim bioritmom:
1) ANTIOXIDATIVNI ZAŠTITNI KOMPLEKS: sastoji se od provitamina E (pre-tokoferil) i provitamina C (askorbil glukozida); tijekom dana štiti kožu od oksidativnog stresa, odgađa prve znakove starenja i pojačava sjaj kože.
2) OBNAVLJAJUĆI KOMPLEKS: sastoji od provitamina E (pre-tokoferil) i retinaldehida, djeluje tijekom noći tako što obnavlja kvalitetu kože i odgađa prve znakove starenja. Jedinstvena formula osnažena je nježnim i umirujućim djelovanjem Avène termalne izvorske vode, a namijenjena je svim, čak i najosjetljivijim tipovima kože.

eau thermale avène a-oxitive

4 koraka za zadovoljstvo vlastitim odrazom u ogledalu

1) A-OXitive antioksidativni serum
Antioksidativni zaštitni serum laganog mirisa i nemasnog završetka čija formula zahvaljujući provitaminima C i E te molekuli GP4G potiče prirodne obrambene mehanizme kože te i proces pomlađivanja stanica. Avène termalna izvorska voda koja umiruje i omekšava kožu. Nanesite ujutro i/ili navečer na kožu vrata, lica i dekoltea za smanjenje prvih bora i svjež i blistav ten koji zrači. Tri potiska A-OXitive seruma sadrže istu dozu C-vitamina kao i jedna naranča, a uravnotežena formula jamči učinkovitost, optimalnu podnošljivost te 24-satnu toleranciju.
Cijena: A-OXitive Serum (30 ml bezzračna bočica s pumpicom dozatorom): 244,89 kn

2) A-OXitive dnevna vodena krema za zaglađivanje
Hidratantna aqua-gel tekstura suptilnog mirisa A-OXitive vodene kreme vidljivo zaglađuje kožu lica i oslobađa prirodni sjaj kože. Provitamini C i E neutraliziraju štetni utjecaj slobodnih radikala, dok su za zaglađenost kože i prikrivanje umornih područja lica zaduženi bakrenasti i sedefasti aktivni sastojci koji ujednačavaju ten. Na površini kože se stvara svojevrsni nevidljivi veo koji pruža 24-satnu hidraciju i svježinu, služi kao barijera koja sprječava prodor nečistoća u dublje slojeve kože, ali bez osjećaja neugode i zatezanja.
Cijena: A-Oxitive dnevna vodena krema za zaglađivanje (30 ml): 210,35 kn

eau thermale avène a-oxitive

3) A-OXitive noćna piling krema
Ova noćna krema bez mirisa nježno sprječava prve znakove starenja i negativne učinke oksidativnog stresa tako što regenerira i detoksicira kožu. Gusta tekstura klizi kožom pružajući baršunasti nemasni završni osjećaj, a formula sadrži obnavljajući kompleks (retinaldehid i provitamin E) koji povećava staničnu aktivnost, ujednačava ten i pruža piling učinak ekvivalentan učinku tri dermatološka pilinga. Za dodatni učinak svježe i odmorene kože nakon jutarnjeg buđenja tu je  ulje noćurka vrlo bogato masnim kiselinama i vitaminima koje pomaže nahraniti kožu i vratiti joj ravnotežu. Formula sadrži Avène termalnu izvorsku voda koja prirodno umiruje i omekšava kožu, a A-OXitive noćnu piling kremu nanesite navečer na lice, vrat i dekolte.
Cijena: A-OXitive noćna piling krema (30 ml): 247,24 kn

4) A-OXitive oči - krema za zaglađivanje područja oko očiju
Područje oko očiju jako je osjetljivo jer su oči umorne od cjelodnevnog treptanja te ima vrlo malo lojnih žlijezda, stoga mu se treba pristupiti s posebnom pažnjom. A-OXitive krema za zaglađivanje područja oko očiju nježnu učinkovitost može zahvaliti svojoj svježoj, vodenastoj teksturi koja se lako i brzo upija, a područje oko očiju je svježe i blistavo. Formula bez mirisa namijenjena svim tipovima kože sadrži obnavljajući kompleks (retinaldehid i provitamin E) koji sprječava štetno djelovanje slobodnih radikala i ujednačava ten, a Avène termalna izvorska voda koja prirodno umiruje i omekšava kožu.
Cijena: A-OXitive oči - krema za zaglađivanje područja oko očiju (15 ml): 181,05 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.