Vanja Horvat, zagovarateljica zdravog života, ujedno i direktorica i začetnica tvrtke Mevex, predstavila je i približila proizvode Zeotexa te objasnila zašto je i kako krenula u proizvodnju zeolita nazvanog mineralom 21. stoljeća

zeolit vanja horvat

Svakodnevno nas bombardiraju toksini i štetne tvari, a njihovo konstantno nagomilavanje ozbiljno šteti zdravlju. Voće i povrće se šprica kemijom koju unosimo u organizme. Pijemo vodu koja je zagađena, zrak koji udišemo postaje iz dana u dan sve zagađeniji. Kako si pomoći da barem malo ublažimo štetu koju je sam čovjek i napravio? Pomoć nam dolazi iz prirode i ime mu je zeolit. Zeolit je 100% prirodan mineral koji učinkovito čisti i na sebe veže štetne tvari kao što su bakterije, virusi, paraziti, nitrati, biogeni amini, alkaloidi, teški metali, pesticidi, insekticidi i drugi otrovi. O Zeotex proizvodima i zeolitu, razgovarali smo s Vanjom Horvat, koja objašnjava zašto je i kako krenula u proizvodnju zeolita nazvanog mineralom 21. stoljeća.

Kome su namijenjeni Zeotex proizvodi?

- Namijenjeni su ljudima, kućnim ljubimcima te se koriste i u poljoprivredi i stočarstvu, a cilj im je čistiti toksine gdje god su prisutni. Na taj način jača se imunitet biljkama i životinjama. Fantastične rezultate postižu se kod kućnih ljubimaca kod problema s alergijama, kožnim bolesti, otrovanjima, proljevima. U poljoprivredi, čisteći tlo od kemije i teških metala, znatno se podiže imunitet biljke koja daje 30-50 više prinosa. Zeotex u stočarstvu također ima veliku učinkovitost. Kada se uklone štetne tvari kao što su mikotoksini, alkaloidi, biogeni amini, podiže se imunitet životinje te se njena energija preusmjerava na produkciju. Upravo zbog toga dobiva se 10-15% više mlijeka, manja je smrtnost, manja primjenu lijekova te bolja kvalitetu mesa. Također, Zeotex za ljudsku primjenu ima široki spektar djelovanja, od pranja zubi jer održava higijenu usne šupljine sakupljajući bakterije i viruse te druge toksine do stavljanjem u kupke jer preko kože radi izvrstan detoks organizma. Također, umješavanjem u kreme čisti upaljena područja i koža kod dermatoloških problema.

Što je zapravo zeolit i kako djeluje?

- Zeoliti su 100 % prirodni minerali nastali miješanjem vulkanske lave s alkalnim podzemnim vodama. Zbog svoje detoksikacijske učinkovitosti nazivaju ga i mineralom i čistačem 21. stoljeća. Vrlo učinkovito čisti organizam od utjecaja organskih i kemijskih toksina, prije svega od teških metala poput olova, arsena, žive, nikla, kroma i drugih. Također u svoju strukturu povlači, slobodne radikale, pesticide, herbicide, insecticide, viruse, bakterije, parazite i druge štetne tvari. Upravo te štetne tvari koje na dnevnoj bazi unosimo u organizam, uzročnik su niza bolesti današnjice. Zeolit se u organizmu zadržava 4-6 sati ovisno o metabolizmu. Pokupi prepoznate toksine te ih probavom izlučuje iz organizma. Organizam ga prepoznaje kao vlastitu supstancu. Ne taloži se niti zadržava u organizmu. On je u potpunosti siguran prirodan način pročišćavanja organizma i podizanja imunološkog sustava. Primjenjuje se kod ljudi, životinja i biljaka".

zeolit vanja horvat

Koja je njegova tajna i primjena?

- Tajna zeolita je u molekularnoj strukturi. Ima oblik pčelinjih saća, negativnog ionskog naboja i u svoju strukturu navlači toksine. Zanimljivo je da su toksini pozitivnog ionskog naboja, upravo zbog toga ih zeolit privlači, kao što magnet privlači željezo. Tu se nalazi njegova posebnost, ali i ogromna snaga za zdravlje svih živih organizama. Ima vrlo široku primjenu, no princip rada je svugdje isti. Povlačeći toksine jača imunitet, smanjuje bolesti i povećava produktivnost. Zeoliti se primjenjuju u stomatologiji te ovdje imaju fantastičan učinak. Klinička studija o primjeni zeolita kod liječenja bolesti usne šupljine pokazala je da je zeolit jedan od modernih načina regeneracije jer ima imunomodulacijsko i antioksidativno svojstvo te pojačava protuupalno djelovanje što dugoročno ima povoljan utjecaj na procese ozdravljenja u cjelini, a posebno na usnu šupljinu. Vrlo dobro djeluje kod afti, gingivitisa, parodontoze, herpesa. Također, u dermatologiji je efikasan jer djeluje na lokalni imunitet stanica kože, pruža antioksidativnu zaštitu, stimulira proces regeneracije, olakšava procesa obnove i čišćenja dubokih slojeva kože. U kozmetici se koristi kao aktivni sastojak koji omogućuje kozmetičkim preparatima da prodru u kožu.

Svima nam je poznat štetan učinak cigareta i alkohola. Djeluje li zeolit i na njih?

- Da, djeluje te su svjetska istraživanja to i dokazala. Nikotin i etanol prepoznati su u organizmu kao toksini. Izuzetna jačina zeolita je u vezanju tih komponenata na sebe.

Gledamo na društvenim mrežama, stalno perete voće i povrće zeolitom. Zašto?

- Kod pranja voća i povrća, zeolit navlači svu kemiju. Biljke koje unosimo u organizam tretirane su najmanje 17 puta kemijom te pune teških metala, pesticida, insekticida te drugih štetnih tvari. Od izuzetne je važnosti to ukloniti prije unosa u organizam. Učinkovitost vezanja zeolita svih navedenih štetnih tvari ne može se usporediti s niti jednim drugim proizvodom". Dokazano je da mu je djelovanje već nakon 15 minuta.

Također, zeolit primjenjujete i u prehrani pasa i mačaka?

- Zeolit ima primjenu i u prehrani životinja i gotovo svi koji probaju uvijek se vraćaju jer su rezultati kod alergija i svih oboljenja vidjljivi već nakon nekoliko dana primjene. Kao dodatak prehrani služi kao snažan detoksifikator i imuno stimulator. Na taj način smanjuju se alergije, kronične bolesti, probavne smetnje, otrovanja, kožni problemi... Izuzetno je dobar kod starijih pasa gdje znatno podiže vitalnost."

zeolit vanja horvat

Za što se još koristi zeolit?

- Zbog velike učinkovitosti, zeoliti se s velikom efikasnošću primjenjuju i u poljoprivredi te industriji. Tradicionalne kulture su tisućljećima koristile zeolite u medicinske svrhe. U Aziji se njegova učinkovitost primjenjivala kod liječenja raznih zdravstvenih problema. Upravo zbog toga su ga nazivali "Alkemijski božji dar ". Također treba napomenuti jednu važnu činjenicu da nije svaki zeolite učinkovit. Na svijetu postoji oko 300 različitih vrsta zeolita. Najučinkovitiji za žive organizme je zeolit klinoptilolit.

Jesu li svi zeoliti korisni i na što je sve bitno obratiti pažnju kada kupujemo zeolit?

- Postoje tri važna elementa koja treba zadovoljiti da možemo govoriti o učinkovitosti zeolita te njegovoj snažnoj detoksikaciji. To su kvaliteta sirovine, veličina čestice te tehnologija i aktivacija. Kvalitetnom se sirovinom smatra ona koja u sebi ima veliki postotak klinoptilolita, aktivne tvari. Mi radimo samo sa najboljim na svijetu koji ima 97% posto klinoptilolita, i to ga uvozimo iz najkvalitetnijeg svjetskog rudnika. Naša čestica je oko 1 mikrona što je zasigurno najmanja čestica na globalnom tržištu. Što je manja čestica, njena apsorptivna moć je veća te je ona efikasnija. Također, iznimno je važna tehnologija kojom se obrađuje zeoliti. Klinoptilolitni zeolit nabijen je negativno te on privlači pozitivno navijene čestice toksina. Mi imamo, uz aktivaciju, mikronizaciju i energizaciju koja daje posebnu učinkovitost i djelotvornost našem Zeotexu. Za sada smo jedini u tehnologiji koju radimo i zbog toga sa ponosom mogu reći da imamo jedinstven i učinkovit proizvod iz kojeg stoje instituti, fakulteti, doktori, veterinari..."

Je li zeolit lijek ili čistač, detoxator?

- Svakako treba još jednom naglasiti da zeolit nije lijek, on je mineral fantastičnih svojstva sa snažnim detoksikacijskim djelovanjem, a kada se izluče toksini smanjuju se i patologije uzrokovane štetnim tvarima koje svakodnevno unosimo u organizam. U današnje vrijeme on je nužno potreban i bit će potrebniji sve više te su ga znanstvenici upravo zbog svoje učinkovitosti u vremenu kojem živimo prozvali mineralom 21. stoljeća.

Zeotex se može kupiti na https://hr.venzeotex.com, u Zoo Viliju te u veterinarskim stanicama.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.