Mlada slovenska spisateljica Bojana Ivanović u svojoj četvrtoj knjizi "Prvo se pobrini za svoje dupe" progovara o tome koliko je važno naučiti voljeti sebe 

bojana ivanovic knjige

Slovenska spisateljica, model, sudionica izbora ljepote, Playboyeva zečica, Bojana Ivanović dugo je vodila bitku s emocionalnim prejedanjem, a u svojoj trećoj knjizi “Ti samo guraj dalje”, prvoj prevedenoj na hrvatski jezik, ispričala je kako upravljati vlastitom sudbinom, unatoč svim nedaćama. Knjiga je u potpunosti autobiografska i sve što je u njoj napisano autorica sama doživjela i u konačnici nešto naučila iz svega.

"Ranije sam mislila da nam se život dogodi, pa što donese. Danas znam da smo u 90 posto slučajeva sami odgovorni za svoj život te stvaramo prilike odlukama koje svakodnevno donosimo", ističe Bojana Ivanović najavljujući svoju četvrtu knjigu "Prvo se pobrini za svoje dupe", a drugu na hrvatskom jeziku.

Voljeti sebe i pobrinuti se za svoje "dupe" možda zvuči kao sebičan čin. Ali, nije. To je čin ljubavi. Prema samom sebi. Ljubav prema sebi jedna je od najviše podcijenjenih i obezvrijeđenih vrijednosti. Često je brkaju s arogancijom i sebičnošću. Uče nas da volimo druge, ali se prilično malo priča o tome koliko je važno voljeti sebe. Nitko nam ne kaže da je odnos sa samim sobom važniji od bilo kojeg drugog odnosa.

Je li zaista toliko loše pobrinuti se za svoje dupe i sebe staviti na prvo mjesto, kao što to mnogi misle? Jesmo li zbog toga loše osobe? Jesmo li egoisti? Zar nam nije stalo do drugih ljudi? U ovoj pomalo sebičnoj knjizi shvatit ćete da postati sam sebi prioritet nije ništa loše.

Obje knjige možete kupiti u knjižarama Hoću knjigu ili direktno na web stranici.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.