Zavirite u svijet vrhunskog talijanskog dizajna i umjetnosti življenja na jedinstvenoj izložbi 7. svibnja u zagrebačkoj Oris Kući arhitekture

izlozba talijanskog dizajna

Uživati u životu doslovno je umjetnost, a tko poznaje bolje takav način života od Talijana! Kreativnost, inovativnost, lakoća bivanja, bezvremenski, a time i održivi dizajn čine srž njihovog životnog stila, a upravo se to moglo osjetiti i na nedavno održanom 62. po redu Salone del Mobile Milano, najvažnijem događaju u svijetu dizajna. Odlična vijest je da neki od izlagača sad stižu i kod nas! U utorak, 7. svibnja, Zagreb postaje epicentar talijanskog dizajna i stila života jer će se u Oris Kući arhitekture održati izložba “L'arte di vivere" posvećena promicanju koncepta umijeća življenja kroz prezentaciju dizajna, umjetnosti, kulture i gastronomije - s talijanskim potpisom. Pa će se tako na njoj predstaviti ekskluzivna rasvjeta Olev čije pametne lampe doprinose ljudskom zdravlju imitirajući sunčevu svjetlost i inovativni namještaj Sitia koji ne samo da uljepšava domove, hotele, restorane i urede, već ih pretvara u dinamična okruženja u kojima se dizajn spaja sa svakodnevnim iskustvom.

izlozba talijanskog dizajna

Uz njih, novitete će predstaviti ikona luksuznog uredskog namještaja, Codutti koji već 70 godina redefinira iskustvo ureda, potom ručno rađeni tepisi Matteo Pala u koje je utkana tradicija prilagođena suvremenim potrebama te tvrtka Prodital Leather čija se visokokvalitetna koža koristi diljem svijeta u brojnim industrijama, od modne i industrije uređenja interijera do automobilske. Izložbu će dodatno oplemeniti Studio Alina Neculcea koji se ističe apstraktnim slikama velikog formata i vibrantnih boja dizajniranim za luksuzne interijere i hrabre pojedince.

izlozba talijanskog dizajna

Ove renomirane brendove, ravno s Milanskog tjedna dizajna, na kojem su izlagali prošli tjedan, u Zagreb dovodi njihov ekskluzivni distributer - hrvatska tvrtka DC&T, specijalizirana za dizajn i realizaciju poslovnih prostora koja fokus stavlja na kreiranje inovativnog, funkcionalnog i estetski privlačnog okruženja. Ovim događajem, kažu, odaju počast “Made in Italy” etiketi koja je simbol za tradicionalnu i ručnu izradu, kreativnost, preciznost i posvećenost detaljima - vrijednosti koje su im zajedničke.

izlozba talijanskog dizajna

“Naša filozofija se temelji na ideji da prostor, osim estetski privlačan, treba biti i funkcionalan, svrsihodan i prilagođen korisnicima. Jedini u Hrvatskoj njegujemo design+build – inovativni pristup u arhitekturi i dizajnu interijera koji integrira sve faze projekta, od početnih skica do finalne izgradnje. Izložba je svojevrsni omaž talijanskom dizajnu sveprisutnom u cijelome svijetu kojem nema premca. Kao generalni zastupnici za Hrvatsku, želimo našem tržištu, posebice u segmentu uređenja poslovnih prostora, ponuditi besprijekornu kvalitetu koja dolazi s vrhunskim dizajnom i jedinstvenom estetikom. Na izložbi možda nećete pronaći gotov recept za dostizanje toliko željenog savršenog života, ali ćete dobiti dašak talijanskog stila života koji je, po mom mišljenju, najbliži tome”, s osmijehom poručuje operativna direktorica tvrtke DC&T, Dubravka Kovačević.

izlozba talijanskog dizajna

Izložba će trajati jedan dan, od 12 do 21 sat, dok će se u 18 sati publici obratiti predstavnici brendova i reći nešto više o estetici i funkcionalnosti svojih proizvoda. Uz to, gosti će moći uživati u vrhunskim talijanskim vinima, premium kavi Moak te ukusnim Zanco Gourmet paninima kako bi uživanje bilo potpuno. Ako ste arhitekt, dizajner interijera, opremate svoj dom ili ured posjetite izložbu L’arte di vivere i otkrijte svijet vrhunskog talijanskog dizajna i umjetnosti življenja!

Sve informacije pronađite na njihovom službenom instagram profilu.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.