Restoran Lazaret svojim je pristupom gastronomiji i hedonizmu prošle godine podigao letvicu, a ovog ljeta svoje goste dočekuje s proširenim jelovnikom i posebnim iznenađenjem za sve koji se slažu s izrekom da se pri pogledu na more „vrijeme zaustavlja, a misli putuju dalje od horizonta.“

 restoran lazaret

Bijeg od svakodnevice i svima toliko potreban mir malenog otočića nadomak Zadra koji oduševljava prirodnim ljepotama, u Lazaretu se susreće s beskompromisno odabranim namirnicama pripremljenima na maštovit način od strane jednog od najtalentiranijih chefova na dalmatinskoj gastro sceni – Vladimira Bardžića.

restoran lazaret

Chef Bardžić član je udruge Master Chef s certifikatom međunarodnog suca, ali i World Association of Master Chefs. „Ljubav prema hrani posebna je i jedinstvena, jer je iz osnovne ljudske potrebe prerasla u umjetnost stvaranja. Ljubav koju gajim prema hrani potaknula me da pomičem granice u pripremi jela, da sa svojim timom kreiram nove i zanimljive okuse i zajedno stvaramo magičan svijet gastronomskih užitaka.“

restoran lazaret

Namirnica kao inspiracija rezultirala je stvaranjem novih zanimanja koja se međusobno isprepliću i znamo da ćemo teško dobiti onaj prvi „wow“ dojam ili dobru fotografiju, ako jelo nije lijepo stilizirano.

Ipak, vrhunska prezentacija jela ništa ne znači ako je okus promašen, a u novi je jelovnik chef Bardžić utkao svu svoju ljubav prema gastronomiji, dalmatinskoj prirodi i moru, ali i prezentaciji pojedinog jela: „Vidjeti ježa u moru, a potom na tanjuru tik uz more, pomno pripremljenog kako ne bi izgubio ništa od svog izvornog okusa iziskivalo je puno truda. Kao i sve što zahtjeva savršenstvo. Ali finalni sud bi prepuštam svojim gostima“ zaključuje chef restorana Lazaret.

restoran lazaret

Goste restorana uronjenog u zelenilo Ošljaka očekuju delicije poput: takosa od špinata, humusa od cikle, hobotnice u tempuri i majonezi od naranče, odležanog brancina s umakom od škampa, bijele palente sa špinatom i royal kavijara, pudra od cikle, Moussea od dimljenog brancina, Tartara od škampa, bešamela s ružmarinom, ulja od limunske trave i koromača…

restoran lazaret

U vrhunski pripremljenim jelima koja počivaju na kombinaciji tradicije i moderne kuhinje možete uživati tik uz more, što je nenadmašan osjećaj. Do ovog malog raja u kojem ćete naći odmak od užurbanosti možete doći vrlo brzo i jednostavno, za svega nekoliko minuta vožnje brodom od Zadra.

restoran lazaret

Sve informacije o ovom posebnom mjestu možete otkriti na web stranici društvenim mrežama, ali mi vam ipak od srca želimo da ga otkrijete sami!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.