Dolaskom toplijih i sunčanih dana koje smo svi jedva dočekali, kreće i razdoblje događanja na otvorenom. Tako 8. lipnja počinje još jedno izdanje najpoznatijeg (pro)ljetnog festivala za mlade – Beats & Bites, ovaj put na atraktivnoj lokaciji u novootvorenoj pješačkoj zoni u samom centru grada, u Ulici Stara Vlaška

Beats & Bites street food festival

Beats & Bites festival brzo je svojim mladenačkim konceptom osvojio srca publike, a poznat je upravo po svojim kreativnim lokacijama održavanja u centru grada – prijašnjih godina se tako dovijao na garaži Tuškanac te na predivnim Krešićevim livadama usred šume na Tuškancu, a ove se godine seli u donji dio centra grada. Festival će tako oživjeti nedavno otvorenu pješačku zonu u Staroj Vlaškoj.

Beats & Bites street food festival

Beats&bites spaja odličnu muziku mladih DJ-a te najfinije zalogaje zagrebačkih ugostitelja. Tako ćete na ovom izdanju B&B-a moći probati neke od najfinijih burgera, koktela, ribljih street food specijaliteta, krilaca, spring rolica, cicchetta, ali se i zasladiti s najfinijim domaćim palačinkama te krafnama.

Beats & Bites street food festival

Što se tiče zabavnog programa, na repertoaru će biti neki od trenutno najpopularnijih mladih domaćih dj-a, a svaku večer posjetitelje očekuje tematska muzička večer. Festival će i preko dana te u predvečernjim satima nuditi razne aktivnosti, pa će se tako posjetitelji moći okušati u kvizu općeg znanja, ili se prijaviti na neki od bela ili beer pong turnira.

Beats & Bites street food festival

Od ugostitelja, na ovom će se festivalu predstaviti Bit burger s raznim verzijama burgera, među kojima će imati i vegansku opciju, kao i kućica Shank s krilcima, stripsima i drugim malim zalogajima. Prvi put će se predstaviti i Tunaholic restoran, koji ima restorane u Rovinju, Trogiru, Zagrebu te Beogradu, kao i kućica Kužina koja će u svojoj ponudi, između ostalog, imati i pulled pork sendvič i mazalice.

Beats & Bites street food festival

Za ponudu slatkog na festivalu bit će zaslužne Palačinke.hr i Crofna koja će nam predstaviti vrlo interesantne krafne s raznim punjenjima poput Kinder Buena, Nutelle i sl. Cicchetti su tapas bar koji će se također premijerno pojaviti u festivalskoj verziji, u suradnji s kućicom Tipsy koja već tradicionalno posjetitelje osvježava odličnim koktelima zanimljivih naziva i sastojaka.

Beats & Bites street food festival

Za osvježiti žedna nepca, zaslužna će biti i Mangosta s veoma bogatom ponudom alkoholnih i bezalkoholnih koktela i pića. Uz Mlinarove nove plant based proizvode, hladne Bavariju, Jamnicu, vina Kutjevo i Hendricks s Thomas Henryjem te savršene začine Kotanyi.

Beats & Bites street food festival

Radno vrijeme festivala je od 16 do 23 sata preko tjedna, petkom i subotom do ponoći, a subotom i nedjeljom od podne. Festival će trajati 10 dana, do 17. 6., a za više informacija o ponudi hrane te zabavnom i glazbenom programu posjetite Beats & Bites Instagram stranicu.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.