Udruga Brod, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Slavonski Brod i policija Brodsko-posavske županije u suradnji s Borovom u centru Slavonskog Broda provodi akciju Lily: podizanje svijesti o važnosti borbe protiv nasilja nad ženama. Akciji se pridružio i Avon, koji već više od 130 godina pruža podršku i pomoć ženama te aktivno sudjeluje u borbi protiv nasilja

akcija lily

Prošlo je 20 godina od tragičnog događaja na Zagrebačkom sudu 22. 09. u kojem su ubijene sutkinja Liljana Hvalec, odvjetnica Hajra Prohić, koja je u brakorazvodnoj parnici zastupala Gordanu, ženu nasilnog supruga i ubojice. Taj su dan došle u Palaču pravde i nikad se više nisu vratile svojim kućama, obiteljima, bližnjima. Naziv akcije Lily dolazi u čast prisjećanja na ovaj nasilan događaj, a u želji da se nasilje ne ponovi i da se što uspješnije sprječava. U petak, 19. 07. 2019., na Brodskom Korzu prodavat će se specijalizirane tenisice Lily koje je kreirala tvornica Borovo: po cijeni od 200 kn, od kojih se iznos od 20 kn donira Vukovarskom skloništu za žene i djecu žrtve nasilja. I Avon podržava ovu hvalevrijednu akciju te će svim donorima koji dođu i kupe Lily tenisicu, pokloniti Avon proizvod.

akcija lily

Avon već više od 130 godina pruža podršku i pomoć ženama te aktivno sudjeluje u borbi protiv nasilja. Udruga Brod, njihov rad i sklonište koje omogućuje konkretnu podršku i pomoć žrtvama nasilja važan su dio lokalne podrške i Avon u Hrvatskoj ju svojim donacijama dugi niz godina s ponosom podržava.

"Udruga Brod radi na sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama te uspostavi tolerantnog i ravnopravnog društva. Akcija Lily za cilj ima pomoći radu Skloništa za žene i djecu u Vukovaru. Ali ono što je još važnije, utjecati na društvo u kojem živimo, pozivajući na stvaranje zdrave i nenasilne kulture življenja. Samo na taj način možemo spasiti naše sugrađanke, žene, majke, sestre, bake od tortura i tragičnih ishoda. Dođite u petak, 19. 07., u 18 sati i podržite nas na Brodskom Korzu!" naglasila je AnaMarija Matanović, Voditeljica programa Udruge Brod.

akcija lily

Kupnjom proizvoda sa znakom beskonačnosti u Avonovom katalogu, donirate sav neto prihod borbi protiv nasilja nad ženama. Budite dio humanitarne obitelji Avona!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.