Novi IKEA katalog za 2021. godinu ujedno je i jubilarno, 70. izdanje ove omiljene publikacije, koje je sada preraslo u moderan, održiviji digitalni priručnik namijenjen stvaranju boljeg svakodnevnog života kod kuće, dostupan svima i u svakom trenutku. Naslovnica novog kataloga posvećena je spavanju – temi koja je svim ljudima diljem Zemlje jednako važna

ikea katalog

Ovogodišnji IKEA katalog pomalo je drugačiji, i to već od same prve stranice: koncept inspirativnog priručnika predstavljen je već na naslovnici i unutarnjoj stranica korica, a donosi nekoliko kratkih savjeta za bolji svakodnevni život. I ostatak kataloga dolazi s unaprijeđenim sadržajem, prepun savjeta i praktičnih ideja koje pokazuju kako uređenje domova može biti jednostavno i svima dostupno.

"Čini se da život kod kuće nikada nije bio važan koliko je danas, a mi u tvrtki IKEA smo željeli odgovoriti na to novim katalogom - dijeljenjem našeg znanja o uređenju domova i bogatom inspiracijom u modernom formatu. Kao što je naznačeno i na naslovnici, tema kataloga IKEA 2021. je spavanje i odražava naše razumijevanje da jedno rješenje ne odgovara svima - netko spava tijekom dana, netko na kauču na razvlačenje… Imamo različite navike, ali svima nam je potreban dobar san. Želimo ponuditi rješenja koja si svatko može priuštiti, koja svatko može razumjeti i koja su mu primjerena", rekla je Iva Debogović, voditeljica odjela unutarnjeg uređenja u robnoj kući IKEA Zagreb.

Digitalni format novog IKEA kataloga bit će opsežniji, prikladniji i sadržajno bogatiji, a njegova glavna pogodnost krije se u mogućnosti da se izravno klikne na fotografiju proizvoda, nakon čega se otvaraju dodatni podaci o njemu. Proizvod je potom vrlo jednostavno smjestiti u virtualnu šoping-košaricu, koja je sinkronizirana s vašom košaricom na web stranici www.IKEA.hr.

Prelaskom na unaprijeđenu digitalnu verziju, IKEA svoj poznati katalog čini pristupačnijim, ali poduzima i konkretne mjere u cilju održivosti – ovo je još jedan korak ka ispunjenju ambicija da IKEA postane klimatska potpuno pozitivna do 2030. godine. Novi katalog stoga se neće distribuirati kućanstvima, ali ljubitelji tradicionalnog tiskanog formata, koji će biti otisnut na 100% održivom i FSC certificiranom papiru, i dalje će ga moći besplatno pronaći u robnoj kući IKEA Zagreb u ograničenim količinama.

Digitalna verzija kataloga IKEA 2021. bit će dostupna od sredine kolovoza, dok će kupci svoje tiskane verzije pronaći u robnoj kući IKEA Zagreb od 1. rujna.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.