Urednica Vesna Blašković na Facebooku je osnovala hvalevrijednu grupu - javnu platformu - namijenjenu svima onima čije su nekretnine stradale u potresu koji je Zagreb pogodio prošle nedjelje. Cilj je da se ljudi povežu, međusobno pomažu i dijele informacije

zagreb facebook grupa za potres

Poznata zagrebačka urednica i novinarka, čiji je stan također stradao u minulom potresu koji je u nedjelju u ranojutarnjim satima pogodio Zagreb, Vesna Blašković, pokrenula je javnu platformu na Facebooku, koja okuplja građane centra grada u međusobnoj pomoći i savjetima. Grupa je pokrenuta kako bi se lakše došlo do najkorisnijih informacija, do kojih je nekima možda teže doći zbog pretrpanosti javnih službi. Osim toga, stručnjaci upozoravaju da će seizmička aktivnost na području grada Zagreba barem još mjesec dana biti intenzivnija, a mnoge od starih zgrada u centru su u derutnom stanju, tako da treba biti na daljnjem povećanom oprezu.

"Ovo je grupa za sve stanare centra, koji su pretrpjeli potres(e) - vlasnike, suvlasnike, podstanare, vlasnike poslovnih prostova i one koji ih rentaju. Javljajte svoja iskustva u potresu, kao i sve ono što je uslijedilo. Sve o statičarima, dimnjacima, plinu,  instalacijama, štetama i ostalom što bi moglo pomoći ostalima u ovoj situaciji. Nadam se da će vijesti biti uskoro bolje, pa da ćemo moći podijeliti i vijesti o saniranim stanovima. Do tada, pomozite drugima svojim iskustvom i servisnim informacijama koliko god možete! Pozovite sve iz centra koje znate! Hvala i sretno nam." - ističe u grupi Vesna Blašković.

Želite li se priključiti grupi i sudjelovati u njenoj aktivnosti - možete to učiniti na: Potres u Zagrebu - svi mi u centru.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.