U prekrasnim pastelnim interijerima, kao iz bajke, u konceptu koji je osmišljen tako da grupe nisu prevelike i da se teta može posvetiti svakom djetetu – obrt za čuvanje djece "Zvjezdice" i "Srce" kreiraju idealnu atmosferu u kojoj klinci doista uživaju u učenju, odrastanju i igri

teta cuvalica

Vlasnica obrta za čuvanje djece "Zvjezdice" i "Srce", Sonja Sabol, uvela nas je u preslatke prostore svojih privatnih vrtića, koji estetikom i interijerom izgledaju kao iz najljepših dječjih filmova, u kojima se osjećate odlično čak i kao odrasla osoba. No, daleko od toga da se radi samo o lijepom ambijentu – Sonjin koncept prilagođen je dječjim potrebama do detalja, a ona se svome poslu posvećuje s maksimalno pažnje, dajući sebe 100% u to što radi.

teta cuvalica

"Kada bih rekla da je ovo samo još jedna poslovna suhoparna priča, lagala bih vam. Iza ovoga se krije mnogo više, samim tim jer mi moj posao ujedno diktira život. Mama i ja smo prvotno otvorile obrt za čuvanje djece "Zvjezdice", a nakon toga i "Srce". Moj koncept se prije svega temelji na obiteljskoj atmosferi koja djeci i meni omogućava što bolji i kvalitetniji rad. Ako me pitate kakva sam u ulozi tete, moram biti iskrena - dosta zahtijevam od njih jer mislim da oni to mogu te pokušavam uvijek balansirati izmedu strogoće i blagosti. Nekako se uvijek nađemo na pola puta, a to uveseli njih i mene", kaže Sonja, koja je vrlo jasna oko toga kakve vrijednosti želi usaditi djeci koja pohađaju "Zvjezdice" i "Srce".

teta cuvalica

"Kada svoje klince učim o životu, uvijek uključim dvije stvari - upornost i jačanje samoga sebe. Uz ljubav, bitno mi je da djeca uče razmišljati kako bi se jednog dana znali snaći u različitim situacijama", objašnjava.

teta cuvalica

Na pitanje kako je biti teta, odnosno kako je raditi taj posao, Sonjin odgovor je jednostavan: "Naprosto, morate voljeti to što radite i imati strast prema poslu kojim se bavite jer bez toga nema ničega. Bit svega je dati sebe. Naravno, nije isto kada radite u državnoj firmi ili kao mali poduzetnik i obrtnik. Dvostruko, ako ne i trostruko, dajete sve od sebe kako biste uspjeli jer privatni posao to od vas zahtijeva. A ako ste u poslu perfekcionist kao ja, onda to oduzme jako puno vremena. Sve mora biti isplanirano, napravljeno i dovršeno prije roka."

teta cuvalica

Rad u vrtiću je velika odgovornost, to je prvi korak integracije mališana u društvo, izgradnja djece prema školskoj avanturi i zato smo pitali Sonju kako koncipira vrtićke aktivnosti...

"Moj način ophođenja, autoriteta i samog doživljavanja djece nije u tome da im dam sve i dopustim da rade sve što žele. Odnos je uvijek uzajaman i oni vrlo dobro znaju kako imaju prava, ali i odgovornosti, bilo da je to lijepo ponašanje, odlično odrađena recitacija, nove stvari koje savladavaju tijekom učenja u vrtiću... Ono što je najljepše u konceptu "Zvjezdica" i "Srca" jest obiteljska atmosfera i personalizirana posvećenost potrebama svakog djeteta jer su grupe male – s maksimalno 10 polaznika.", zaključuje Sonja priču o svom ostvarenom snu.

teta cuvalica

Više detalja potražite na: Facebook Srce i Facebook Zvjezdice

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.