Nakon nešto više od dvije godine postojanja portal Supermame.hr odlučio je pokazati se u još ozbiljnijem svjetlu. Od ideje nastale iz ljubavi i entuzijazma dviju mama Supermame.hr postao je neizostavna adresa za sve mame, tate i druge kojima je potrebna informacija, pomoć ili inspiracija

supermame

Svoj novi vizualni identitet i rebranding, za koji je zaslužna product dizajnerica Ana Tevšić Nauković i njezin team iz Love, Ana studija - za grafiku, Dario Dević te web podršku Untitled Studio/Josip Mesarić, portal Supermame.hr predstavio je na svečanom događanju u povodu Majčinog dana u zagrebačkoj Kuglani na Grmoščici.

supermame

"Ovim smo redizajnom htjeli pokazati kako okrupnjivanjem i uozbiljavanjem projekta nije nužno izgubiti njegove korijene. Ponekad smatrana zaigranom i neozbiljnom, ružičasta boja ovdje je vrlo promišljeno i ozbiljno iskorištena za kodiranje sadržaja — od svijetlo roze za osnivačicu Martinu do bordo za Sonju. Zajedno su nerazdvojiv, snažan tim koji sve odluke donosi ravnopravno i promišljeno. Supermame su spoj njih dvije, pa smo u novome vizualnom identitetu sve boje restegnuli u spektru među bojama koje su im logično pridodane", izjavila je dizajnerica Ana Tevšić Nauković i dodala kako je novo pismo snažno, stabilno i jako, čime su htjeli na prvi pogled odagnati bilo kakvo podcjenjivanje portala zbog njegove tematike i spola njegovih osnivačica.

supermame

Osnivačice portala Sonja Švajhler i Martina Friganović kažu kako im je drago da su supermame na taj tako poseban dan uspjele odvojiti vremena za sebe i s njima nazdraviti majčinstvu.

"Ovaj rebranding ujedno označava i novu eru Supermama kojoj će naglasak biti na stvaranju zajednice snažnih žena i majka koje se međusobno podržavaju i inspiriraju", istaknule su osnivačice portala.

supermame

Poseban trenutak večeri obilježila je projekcija videa snimanog u povodu Majčinog dana pod pokroviteljstvom Eucerina, iza kojeg stoji dvojac iz Pepper Ateliera, a u samom su videu sudjelovale i neke od hrvatskih mama blogerica, s Majom Marić kao autoricom teksta. Biti mama nije lagan posao, a svoje uzore imamo u našim mamama. Stoga je ovaj video prvenstveno posvećen njima – našim primjerima.

supermame

supermame

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.