Treću godinu zaredom, Projekt Ilica Q'Art od 7. do 9. lipnja u središte grada dovodi jazz koncerte, second hand modnu reviju, gastro bloggere i atraktivne programe

projekt ilica

Projekt Ilica Q'ART održava se već treću godinu u središtu grada, u Ilici, oko Zagrepčanima omiljenog Britanca i u parku Akademije likovnih umjetnosti. Cilj projekta je osvijestiti važnost poštivanja zajednice u kojoj živimo, povećati kvalitetu života kroz održivu budućnost te istaknuti važnost upcyclinga i recyclinga. Organizatori događanja su predsjednica Kreativnih i kulturnih industrija Ivana Nikolić Popović i profesor Akademije likovnih umjetnosti, Aleksandar Battista Ilić.

projekt ilica

Britanski trg postat će velika pozornica na kojoj će uz DJ'e svoje pozicije zauzeti i gastro bloggeri te pripremati kreativne mirisno okusne delicije. Park Akademije likovnih umjetnosti ugostit će jazz glazbenike, a među njima i Valeriju Nikolovsku, umjetnicu koja i sama reciklira i promovira održivost kao način života.

projekt ilica

Nedjeljni program donosi veliku novost: prvi put se u Zagrebu organizira veliki buvljak za građane na otvorenom od 11 do 14 sati. Svi su dobrodošli da donesu/iznesu na Ilicu stvari koje im više ne trebaju te ih prodaju ili zamijene za neke druge koje su im potrebne. Želja je skrenuti pažnju na stalno rastući konzumerizam kao negativan trend te na potrebu očuvanja okoliša i zajednice u kojoj živimo. Modna revija MODQ’ART održat će se u nedjelju, 9. 6., u 11 sati, a svojom će atraktivnošću zasigurno mnoge privući. Cilj je naglasiti koliko je nepotrebno gomilanje odjeće te osvijestiti kod ljudi potrebu da se okrenu recyclingu i upcyclingu. U ulozi modela second hand odjeće naći će se i neke poznate osobe među kojima Iris Androšević Pinjuh, Aleksandar Battista Ilić i Tihana Zalepugin Harapin.

Svi sadržaji su besplatni, a više informacija pronađite na www.projektilica.com

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.