Restoran Lazaret na otoku Ošljak nadomak Zadra priča je o prijateljstvu i istinskim vrijednostima, a predstavlja upravo ono što nam je danas svima prijeko potrebno, uživanje u malim stvarima, ukusnoj hrani, dobrom vinu i ugodnom društvu

restoran lazaret osljak zadar

Najmanje nastanjen otočić zadarskog arhipelaga mjesto je gdje se živi gastronomski san kroz kreaciju slobodnog kuhanja koristeći sve namirnice koje priroda daje i prezentirajući dalmatinsku kuhinju na moderan način. Praćenjem “pulsa” ljudi, kreiran je jelovnik kojim se gosta upoznaje sa svime što mu se servira, približava mu se proces pripreme, ali od njega traži i povratna informacija.

restoran lazaret osljak zadar

Zarazni entuzijazam glavnog kreativca i chefa u restoranu Lazaret Vladimira Bardžića i njegova strast prema gastronomiji u kombinaciji s impresivnim izgledom i okusom njegovih jela pretvorit će vas u pravog gurmana. Vladimir je istinski majstor oplemenjivanja namirnice koji na tanjuru spaja more s bojama karakterističnim za podneblje. Riječ je o jednom od najistaknutijih makedonskih chefova moderne kuhinje koji u Hrvatskoj radi već 11 godina, a ističe da je u Hrvatskoj radio s izvrsnim chefovima od kojih je puno naučio i zbog kojih se zaljubio u dalmatinsku kuhinju, pa kaže: "U cijeloj Hrvatskoj se dobro jede, ali u Dalmaciji, u Dalmaciji se gušta."

restoran lazaret osljak zadar

Obrazovao se u Crnoj Gori, gdje je učio od crnogorskih i talijanskih chefova, član je udruge Master Chef s certifikatom međunarodnog suca, ali i World Association of Master Chefs. Restoran Lazaret za njega je novi profesionalni izazov i prilika da pokaže svoje znanje, vještine i svoju interpretaciju dalmatinske kuhinje.

restoran lazaret osljak zadar

"U restoranu Lazaret prvi put u karijeri imam potpuno odriješene ruke u kreiranju jelovnika i prezentaciji jela. Prigrlio sam tradiciju, u ponudi će biti jela poput salate od hobotnice i pašticade no, na malo drugačiji, moderniji način. Želim gostima predstaviti molekularnu gastronomiju. Spajanje nespojivog, inovativne tehnike obrade namirnica što za rezultat daje eksploziju okusa."

restoran lazaret osljak zadar

U restoranu Lazaret svako jelo oslikat će vam dio priče o Dalmaciji i ovom otoku. O ljudima, o tradiciji i povijesti. Iako ćete možda prepoznati tradicionalne okuse Mediterana, iznenadit će vas neuobičajenim kombinacijama namirnica i njihovom drugačijom teksturom.

restoran lazaret osljak zadar

Na tanjuru u restoranu Lazaret serviraju se najbolji plodovi Dalmacije, namirnice najviše kvalitete pribavljene od lokalnih proizvođača, svježe ulovljena riba i plodovi mora. Sve to zaokruženo neizostavnim, vrhunskim maslinovim uljem.

restoran lazaret osljak zadar

Gastronomske delicije u zanimljivim kombinacijama poput sabljarke punjene paškom skutom, rižota od morskog ježa, dimljene skuša na postelji od kreme od kisele jabuke i celera s bijelom palentom ili suhe smokve kuhane u slatkom vinu s kremom od cimeta s karameliziranom limunovom koricom zadovoljit će i najzahtjevnije nepce. restoran lazaret osljak zadar

Uz vrhunsku gastronomiju, restoran Lazaret je i pravi mali enološki raj pa možete uživati u izvanrednoj ponudi dalmatinskih vina, ali i onih iz drugih, svjetski priznatih vinskih regija Hrvatske.

restoran lazaret osljak zadar

Zanimljivo je da chef Vladimir Bardžić ne vjeruje u kuharske tajne: "Ako želi znati, rado ću podijeliti svaki recept s gostom“ i dodaje „Kada je jelo na tanjuru gosta, ono je za mene završena priča. Idem dalje. Tražim novu kombinaciju okusa - neko novo jelo. Ne mirujem. Želim stalno napredovati. Takva je moja profesija", zaključuje talentirani chef čijim se gastro kreacijama neizmjerno veselimo.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.