Kazališna scena u sklopu Produkcije kulture Aplauz uskoro postaje prava bajka - Teatar Aplauz priprema veliko iznenađenje za ljubitelje kazališta: mjuzikl Orašar, pravu Božićnu čaroliju. Mladi entuzijasti, ujedno i osnivači ovog Teatra, Lana Blaće i Marko Juraga, ovu poznatu omiljenu bajku ispričat će kroz čaroliju mjuzikla i ponuditi publici već poznatu priču, no odjenutu u novo ruho

orašar, teatar aplauz

Mjuzikl Orašar u potpunosti je hrvatski proizvod. Autori teksta, stihova i glazbe su Lana Blaće i Marko Juraga, koji je i redatelj predstave. Uz njih, autorski tim obuhvaća niz domaćih međunarodno priznatih umjetnika kao što je mentorica, Vesna Butorac-Blaće, Slavko Juraga, Lana Blaće, Matko Knešaurek, Jasna Jozić, Goran Malus, Ivan Đurićić i Romano Nikolić, a sa 30 izvođača na sceni ovaj je mjuzikl zasigurno jedan od najvećih, ako ne i najveći privatni kazališni projekt u Hrvatskoj.

Već godinama Aplauz Teatar vode Lana Blaće i Marko Juraga, kao umjetnički voditelji. Lana je iznimno talentirana pjevačica koja se tijekom godina dokazala i kao izuzetna glumica, što dokazuju i mnoge odlične kritike i nominacija za ulogu Elizabeth u Djevojčici sa žigicama. Marko Juraga je kazališni redatelj koji je svoj put vrlo rano počeo usmjeravati prema glazbeno-scenskim djelima. No najveća čarolija dolazi kad rade zajedno; zajedno potpisuju više projekata, a kruna dosadašnjeg rada je tekst, stihovi i glazba za mjuzikl Orašar.

orašar, teatar aplauz

Teatar Aplauz do sada je poznat kazališnoj publici po mjuziklu Marka Jurage: Tuđe pjesme, moji snovi , rađenog u koprodukciji s kazalištem Komedija, svjetskoj hit komediji Y. Reze: Art (za koju je Slavko Juraga nagrađen kao najbolji glumac) te operom jednočinkom J. Haydna: Ljekarnik. Budući da su upravo mjuzikli njihova neskrivena ljubav svakako valja spomenuti i mjuzikl za djecu H.C.Andersena i Marka Jurage: Djevojčica sa žigicama koji je oduševio zagrebačku publiku. Njihov kreativni rad prepoznala je i struka pa rado navode nagraduHrvatskog Glumišta koju je osvojio 2013.g. Romano Nikolić za ulogu u predstavi "Djevojčica sa žigicama", a taj mjuzikl imao je još dvije iznimno važne nominacije; Lana Blaće za glavnu ulogu, te predstava u cjelini.

Priča E.T.A. Hoffmanna, koja je poslužila kao predložak za mjuzikl Orašar, izuzetno je topla i otkriva prekrasnu bajku o odrastanju, obitelji i snovima te će zasigurno oduševiti ljubitelje kazališta i mjuzikla te ih odvesti u svijet mašte i sanjarenja. Premijera Orašara održat će se 30. studenoga s početkom u 18 sati u Produkciji kulture Aplauz, Zvonimirova 67.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.