Nakladnička kuća Znanje predstavlja vrhunsku psihološku triler-dramu "Ljetnikovac" uspješnog nizozemskog pisca, glumca i scenarista Hermana Kocha. "Ljetnikovac" je njegov sedmi roman u kojem autor ostaje vjeran svom britkom stilu i kontroverznim temama. U izdanju Znanja objavljen je i roman "Večera" koji je postigao svjetski uspjeh i prema kojemu je snimljen film

herman koch, ljetnikovac

Neobična i šokantna psihološka drama "Ljetnikovac" ima sve odlike autorovog prethodnog romana, međunarodnog bestselera "Večera" - pripovjedača s iskrivljenim pogledima na svijet, crni humor i opasnu fantaziju koja bi svakog trena mogla postati stvarnost i satiru koja besramno izruguje građanske vrijednosti. U središtu romana ponovno su djeca na rubu odrasle dobi, upletena u činu nasilja, i kontroverzna priča o kojoj će čitatelji bez sumnje razmišljati dugo nakon završetka romana.

Kad način liječenja krene užasno pogrešnim smjerom i slavni glumac Ralph Meier na kraju umre, dr. Marc Schlosser mora odgovoriti na neka pitanja. Uostalom, ugled je sve u njegovu poslu. Osobno se nije previše uznemirio zbog Ralphove smrti, ali kao poznat mondeni liječnik, Marc se ne može zauvijek skrivati od istine.

Sve je započelo prethodnoga ljeta. Marc, njegova žena i njihove dvije kćeri u tinejdžerskoj dobi provode tjedan dana na Mediteranu, u kući za odmor obitelji Meier, s Ralphom i njegovom ženom te punicom, a tu su još filmski redatelj Stanley Forbes i njegova djevojka. Brzo se navikavaju na sunčane dane, boce dobra vina i izlete na plažu, ali kad jedan nasilan događaj naruši idilu, otkrivaju se mračniji porivi i odjednom se nikomu više ne može vjerovati. Kako se vrhunsko ljetovanje uskoro pretvara u noćnu moru, okolnosti koje okružuju Ralphovu smrt počinju otkrivati uznemirujuću stvarnost što leži iza one ljetne tragedije.

Cijena: 99 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.