Nakon prva dva romana "Ubojstva u Jazavčevu putu" (Znanje, 2013.) i "Savršeni zločin" (Znanje, 2014.), nakladnička kuća Znanje donosi i treći roman iz serijala "Umorstva u Midsomeru" (Midsomer Murders) o višem inspektoru Barnabyju, koji su adaptirani u izuzetno popularnu istoimenu televizijsku seriju. Roman "Smrt praznog čovjeka" autorici Caroline Graham donio je veliki broj pohvala kritike i čitatelja, a zahvaljujući ovom serijalu Sunday Times ju je proglasio najboljom autoricom krimića nakon Agathe Christie

smrt praznog čovjeka, caroline graham

Poznata je stvar da glumci vole drame i po tome se članovi amaterske kazališne družine iz Caustona ne razlikuju od ostalih. Strastvene ljubavne scene, ljubomorni i hiroviti ispadi, operetne afektacije, sve to vrijedi više od plaće koju ovdje ionako nitko ne prima. U tijeku su posljednje probe za premijeru Amadeusa, a potom užas... Koliko god netko volio realistične izvedbe, mora se priznati da je pravo umorstvo glavnog negativca pred punim kazalištem ipak previše za dobar ukus. Srećom, među gledateljima je viši inspektor Tom Barnaby koji možda nema preveliko znanje o kazališnoj umjetnosti, ali ima dovoljno policijskog znanja da istraži tko je maknuo zaštitnu traku s britve kojom si je Salieri u završnoj sceni tako efektno prerezao vrat.

Iz kritika:

Majstorski izvedena priča s umorstvom u kazalištu pred kojom se valja duboko nakloniti i tražiti od autorice još. The New York Times

Caroline Graham piše s puno humora i ironije o boemskom svijetu kazalištaraca. The Wall Street Journal

Zagonetka kojom bi se ponosila i Agatha Christie... Odlično napisan kriminalistički roman. The Times.

Prvoklasna karakterizacija likova, jednako kao i zaplet, pisano s neizmjernim užitkom. Izvanredna detektivska priča. Literary Review.

O autorici: Caroline Graham suvremena je britanska književnica. Diplomirala je dramaturgiju na Sveučilištu u Birminghamu. Svjetsku je slavu stekla serijalom o glavnom inspektoru Barnabyju koji su adaptirani u izuzetno popularnu televizijsku seriju Umorstva u Midsomeru (Midsomer Murders).

Preveo: Vojko Plovanić
Cijena: 79 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.