Među ovim se koricama skriva ljubavna priča, koju tako volimo i tako dobro znamo, stara više od četristo godina. Ljubavna priča, iz pera Augusta Šenoe, koja nas vodi na ulice Gradeca, u romantičnu i mističnu atmosferu, prepunu napetosti i intrige, interpretirana kroz čudesne ilustracije slavnog hrvatskog nagrađivanog umjetnika Zdenka Bašića, ilustratora i animatora svjetskog glasa

zdenko basic zlatarovo zlato

Mnogostruko nagrađivani hrvatski umjetnik – ilustrator i animator svjetskoga glasa – Zdenko Bašić - autor je nekih od najljepših slikovnica koje su u posljednjih desetak godina izašle na hrvatskom tržištu - "Alisa u zemlji čudesa", "Sjeverozapadni vjetar", "Snjeguljica"... U raskošnom izdanju nedavno je svjetlo dana ugledala i nova slikovnica - "Zlatarovo zlato" – u kojoj očaravajuće ilustracije ovog omiljenog i višestruko nagrađivanog umjetnika postaju magična kulisa velike, nesuđene ljubavne priče Dore i Pavla.

zdenko basic zlatarovo zlato

Uz to što će se upoznati sa slavnim Šenoinim romanom ispričanim na djeci prihvatljiv način, mali čitatelji otkrit će i brojne detalje o Zagrebu i njegovoj okolici koje je pripremila autorica teksta i urednica Tanja Konforta: od izrade paprenjaka, preko zagrebačkih znamenitosti do zanimljivosti o Medvedgradu i Samoboru.

zdenko basic zlatarovo zlato

Zakoračite u prošlost i upoznajte nezaboravne likove - milu Doru, hrabrog Pavla, podmuklog Grgu... Pođite njihovim putem, prošećite starim Zagrebom i otkrijte njegove tajne... Šenoin klasik poslužio je kao inspiracija za jednu od najljepših slikovnica koju ove sezone možete naći na policama domaćih knjižara; slikovnica koja će jednako oduševiti i djecu i odrasle.

Cijena: 147 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.