Iz tiska je izašla nova zbirka komedija redatelja i osnivača kultnog zagrebačkog Kazališta Bagatella - Marka Mikulandre - najplodnijeg hrvatskog komediografa. Riječ je o djelu simpatičnog naslova - "Pet upoznavanja i jedna afera: Komedije za žene i muškarce samce i političare popišance". Nasmijat će vas do suza! Potražite je na blagajni Bagatelle i u knjižarama

marko mikulandra, pet upoznavanja i jedna afera

Sve komedije koje je napisao Marko Mikulandra (njih ukupno 85!) odlikuje neposredni, razgovorni, lepršavi jezik kakav se često čuje na ulici te jednostavna radnja u kojoj se humor razvija zahvaljujući malobrojnim, ali osebujnim i pričljivim likovima.

Marko Mikulandra jedan je od najboljih hrvatskih komediografa i autor nevjerojatne plodnosti. U dvanaest godina napisao je 85 komedija objavljenih u petnaest knjiga, što je svakako idealno za ulazak u Guinessovu knjigu rekorda. I ne samo da je uspješan pisac, već i u vlastitom Kazalištu Bagatella osobno režira vlastite komedije, što je hrvatski presedan. "Autostopistica", "Informativni razgovor", "San gladnog glumca", "U očekivanju konobara" – sve su to komedije koje možete vidjeti u Bagatelli, a koje Mikulandra u potpunosti autorski potpisuje.

"Jedino što vam kao autor ove knjige mogu preporučiti jest: 'Budite oprezni pri upoznavanju!' To prije svega vrijedi za upoznavanja s ljepšim spolom, pogotovo ako ste tajkun i još k tome na slobodi. Iz jednog slučajnog upoznavanja na placu, parkingu ili Špancirfestu može se izroditi svašta: brak, bračna nevjera, razvod, podjela imovine koju ste teško stjecali, a da djecu i plaćanje alimentacije i ne spominjem..." - piše Mikulandra u predgovoru.

Ostalo pročitajte u knjizi koja će vas nasmijati i uljepšati vam jesen.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.