Ljubavna priča između Lucy i Gabea traje desetljećima, a iako su na različitim krajevima svijeta, dvoje ljubavnika pokušavaju se vratiti jedno drugome. Hoće li se ikad ponovno sresti?

izgubljena svjetlost

On joj je bio prvo nadahnuće, prvi koji ju je potaknuo i potpuno razumio. Je li trebao biti i posljednji? Lucy i Gabe upoznaju se na zadnjoj godini studija na Sveučilištu Columbia, i to na dan koji će oboma zauvijek promijeniti živote. Zajedno dolaze do zaključka kako žele da njihovi životi ostave nekakav trag, da nešto znače. Kad se poslije godinu dana ponovno sretnu, čini se da je to prst sudbine - možda će upravo jedno u drugome pronaći smisao života.

No tada Gabe postaje fotoreporter te po zadatku odlazi na Bliski istok, dok Lucy gradi karijeru u New Yorku. Slijedi trinaestogodišnje putovanje kroz snove, žudnje, ljubomoru, izdaju i, na koncu, ljubav. Je li ih sudbina spojila? Jesu li bili razdvojeni vlastitim izborom? Lucy i Gabea razdvajaju kontinenti, ali u srcima su uvijek zajedno.

Ljubavna priča između Lucy i Gabea traje desetljećima, a iako su na različitim krajevima svijeta, dvoje ljubavnika pokušavaju se vratiti jedno drugome. Hoće li se ikad ponovno sresti?

Komentari na knjigu:

Ova me je knjiga držala budnom noću dok sam listala stranice da doznam što se dalje zbilo, a kraj me nije razočarao. - Reese Witherspoon

Epska ljubavna priča 2017., a kraj je takav da ćete ga osjećati još mjesecima. - Redbook

Neodoljiva priča o ljubavi i drugoj prilici. -People

Prekrasna i potresna knjiga… ona vrst nad kojom stvarno volite plakati. - NBC New York's Weekend Today

Potresno, no prelijepo.- US Weekly 

O AUTORICI: Jill Santopolo diplomirala je englesku književnost na Sveučilištu Columbia, a magistrirala pisanje na Vermont College of Fine Arts. Autorica je triju uspješnih knjiga za djecu te serije romana za mlade, a zaposlena je na mjestu izvršne urednice Philomel Booksa, izdanja unutar grupacije Penguin Young Readersa. K tome, radi kao izvanredna profesorica na magistarskom studiju The New School. Jill živi u New Yorku, a putuje svijetom kako bi govorila o umijeću pisanja i pripovijedanja. Izgubljena svjetlost njezin je prvi roman za odrasle koji je odmah zaživio kao veliki svjetski bestseler, do sada preveden na tridesetak svjetskih jezika.

Prevela: Mirjana Čanić

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.