U izdanju Mozaika knjiga izašao je novi kriminalistički roman Roberta Galbraitha (pseudonim slavne J. K. Rowling, autorice knjiga o Harryju Potteru). Detektiv Cormoran Strike i njegova pomoćnica Robin Ellacott rješavaju uzbudljiv novi slučaju koji oblikuje priču u napetu, neodoljivu te potpuno nepredvidivu misteriju sve do samog kraja

dudov svilac, robert galbraith

"Zov kukavice", prvi roman iz serije kriminalističkih romana Roberta Galbraitha postigao je nevjerojatan uspjeh, a ovaj novi roman snažno korača istim putem.

Kada romanopisac Owen Quine nestane, njegova supruga unajmi privatnog istražitelja Cormorana Strikea. Isprva misli da je jednostavno nekamo otišao na nekoliko dana – što je i prije činio – i želi da ga Strike pronađe i dovede kući. Kako Strike istražuje, postaje jasno da Quineov nestanak skriva više toga nego što njegova supruga misli. Romanopisac je upravo dovršio rukopis s otrovnim opisima gotovo svih svojih poznanika. Bude li roman objavljen, neki će životi biti uništeni – zato je puno ljudi koji bi ga možda željeli ušutkati. Kad Quinea pronađe okrutno ubijenog u bizarnim okolnostima, Strike će se morati utrkivati s vremenom ne bi li shvatio motiv nemilosrdnog ubojice, ubojice na kakvog dotad nikad nije naišao... Krimić koji se čita u jednom dahu, s neočekivanim obratima na svakom koraku, "Dudov svilac" drugi je u nizu uspješnih romana u kojima su glavni likovi Cormoran Strike i njegova odlučna mlada pomoćnica Robin Ellacott.

O autoru: Robert Galbraith pseudonim je književnice J. K. Rowling, autorice serije naslova o Harryju Potteru, romana "Prijevremeni izbori" te "Zov kukavice".

Prijevod: Mirna Čubranić

Cijena: 129 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.