Intimni, snažni i nadahnjujući memoari bivše prve dame Sjedinjenih Država prodani su u 10 milijuna primjeraka u cijelome svijetu. O knjizi najbolje govori sama Michelle Obama, kada kaže: "Ja sam obična osoba koja se zatekla na neobičnom putovanju. Podijelila sam s vama svoju priču u nadi da ću time pomoći stvoriti prostor za druge priče i druge ljude koji traže svoje mjesto pod suncem"

michelle obama

Bivša prva dama Sjedinjenih Američkih Država, Michelle Obama, žena je kojoj se dive diljem svijeta. Kao prva dama – prva Afroamerikanka u toj ulozi – pomogla je u stvaranju najsrdačnije i najotvorenije Bijele kuće u povijesti, a pritom se etablirala kao moćna zagovornica žena i djevojaka u Sjedinjenim Državama i po cijelom svijetu. Pritom je svojim djelovanjem dramatično zaokrenula način života u obiteljima diljem Amerike prema zdravijem i aktivnijem življenju, stojeći pritom uza svojega supruga dok je vodio zemlju kroz neke od njezinih najtežih trenutaka.

U svojim iznimno otvorenim i iskrenim memoarima Moja priča Michelle Obama poziva čitatelje u svoj svijet, govoreći o iskustvima koja su je oblikovala: od djetinjstva u Chicagu, školovanja u četvrti u kojoj je prijetilo da se pretvori u geto, do studiranju na sveučilištima Ivy lige i godina kada je radila kao menadžerica noseći se sa zahtjevima i majčinstva i posla, pa sve do vremena provedenog u Bijeloj kući i povratka u život privatne građanke.

Moju priču u Hrvatskoj objavljuje nakladnička kuća Planetopija. Engleski naslov je BECOMING, a knjigu je objavio Crown Publishing, dio Penguin Random Housea, u SAD-u i Kanadi u tiskanom i digitalnom formatu.

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.