Iz pera autorice Victorije Aveyard Znanje donosi prijevod trećeg nastavka munjevitog serijala za mlade "Grimizna kraljica". U novom romanu naslova "Kraljev kavez" Mara pokušava pobjeći iz zarobljeništva u kojem se našla zbog novog kralja Mavena, dok se njezina vojska, s Calom na čelu, priprema za rat

literarna preporuka

Mare Barrow je zarobljena, bespomoćna bez munje i prepuštena na milost i nemilost dječaka kojeg je nekada voljela, dječaka sazdanog od laži i izdaje. On je sada je kralj, Maven Calore, koji nastavlja plesti mrežu svoje majke, pokušavajući zadržati kontrolu nad svojom zemljom — i zarobljenicom.

I dok Mare, sputana Tihim kamenom u palači prati svaki Mavenov korak, njezina vojska novostvorenih nastavlja se širiti, novačenjem i ustrojavanjem vlastitih redova. Pripremaju se za rat, jer se više ne smiju kriti u sjeni. A Cal, prognani kraljević i vladar Mareinog srca, učinit će sve što je u njegovoj moći da je spasi. Kad se brat okrene protiv brata, krv protiv krvi i sposobnost protiv sposobnosti, neće ostati nitko da ugasi požar – i svijet kakav  sada poznaju izgorjet će do dna.

"Kraljev kavez" treći je nastavak iz serijala. Knjiga će u prijevodu Ane Katane biti dostupna u knjižarama početkom idućega tjedna po cijeni od 89 kuna.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.