Nakladnička kuća Znanje predstavlja vrhunski triler "Argentinac" nagrađivanog argentinskog pisca, novinara, kolumnista i esejista Ernesta Malloa

argentinac, ernesto mallo

Nakon romana "Ubojstva u židovskoj četvrti" (Znanje, 2013.), u drugom romanu iz serije o inspektoru Lascanu, Mallo stvara uvjerljivu sliku Argentine 1980-ih u kojoj generali hunte sada paradiraju na sudu u civilnoj odjeći, tretirani kao obični sitni lopovi, dok žene s trga Plaza de Mayo gledaju kako oni koji su im oteli djecu prolaze nekažnjeni. No snaga ovog romana zapravo leži u dirljivom portretu dvojice slomljenih muškaraca, jednog policajca i jednog lopova, čija humanost je neprestano na kušnji.

Inspektor Lascano uvučen je u sukob između pretendenta na mjesto šefa policije Buenos Airesa i Apostolesa, skupine pokvarenih policajaca koji se bave trgovinom droge i žele preuzeti kontrolu nad gradom. Kada tek imenovani šef policije bude smaknut, Lascano postaje iduća meta. Njegov jedini spas je u bijegu iz zemlje za što mu hitno treba novac...

O autoru: Ernesto Mallo (1948.) argentinski je pisac, novinar, kolumnist i esejist. Ovaj bivši revolucionar i protivnik diktature, svjetski uspjeh postigao je trilogijom o policijskom inspektoru Lascanu (La aguja en el pajar, Delincuente argentino, Los hombres te han hecho mal), po kojoj je u Argentini već snimljen i film. Prvi roman, Zločin u židovskoj četvrti, koji je na španjolskom objavljen pod dvojnim naslovom – La aguja en el pajar/Crimen en el barrio del Once – osvojio je nagradu Memorial Silverio Cañada za najbolji prvijenac na Noir festivalu u Gijonu.

Roman "Argentinac" u prijevodu Tamare Horvat Kanjera, objavila je nakladnička kuća Znanje, a knjiga je dostupna u knjižarama po cijeni od 99,00 kn. 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.