Sutra bit će bolje poluautobiografski je roman Betty Smith, autorice koja je već osvojila srca čitatelja diljem svijeta svojim klasikom "Jedno drvo raste u Brooklynu". U ovom djelu pratimo priču o Margy Shannon, ženi koja hrabro korača kroz život želeći nešto više od bijede i siromaštva u kojem je odrasla. "Sutra bit će bolje" ne samo da nas uvlači u životnu priču ove snažne žene, već nas podsjeća na važnost nade, optimizma i borbe za vlastitu sreću...

betty smith sutra bit ce bolje 

Sutra bit će bolje priča je o Margy Shannon – stidljivoj, željnoj i radosno optimističnoj ženi – i njezinoj potrazi za nečim boljim od bijede i siromaštva u kojima živi. Margyni roditelji nisu znali za drugo osim nestašice, boli i teškog rada, a život kakav su živjeli potpuno ih je istrošio. Majčino nezadovoljstvo ulogom kućanice i očeva rezerviranost rezultiraju napetim obiteljskim životom u kojem njihova kći nema pravo glasa. Ali Margy, mlada žena koja je upravo dovršila školovanje, još uvijek se čvrsto drži nepokolebljive nade i vjeruje da je bolji život moguć. Njezini ciljevi su dovoljno jednostavni – pronaći muža kojeg voli, roditi djecu i živjeti u lijepoj kući u kojoj njena djeca neće znati za oskudicu niti se skrivati od roditeljskih svađa ili strahovati od nepravednog i okrutnog kažnjavanja. Kada upozna Frankieja Malonea, čini se da bi njezini snovi mogli biti ispunjeni. Ali život je za Margy pripremio bolna iznenađenja koja će staviti na kušnju njezinu vjeru i optimizam. Dok se bori s prihvaćanjem neočekivanog smjera kojim je krenuo njezin život, Margy mora odlučiti hoće li prihvatiti sudbinu ili odlučno krenuti prema onome što zaista želi. Sutra bit će bolje ispričana je s jednostavnošću, nježnošću i humorom, onako kako to zna samo Betty Smith.

O autorici: Betty Smith je pseudonim Elizabeth Lillian Wehner (1896.-1972.), američke autorice najpoznatije po romanu Jedno drvo raste u Brooklynu (A Tree Grows in Brooklyn). Objavljen 1943. godine, roman je priča o odrastanju smještena u Brooklyn u New Yorku i smatra se klasikom američke književnosti. Betty Smith i sama je odrasla u sirotinjskoj četvrti Brooklyna. Osim Jedno drvo raste u Brooklynu, napisala je i druge romane, drame i kratke priče. 

U prijevodu Marte Kovač, knjigu potražite u svim knjižarama i na webshopu znanje.hr po cijeni od 17,00 eura.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.