Roman Sedam smrti Evelyn Hardcastle, iz pera britanskog pisca Stuarta Turtona, dobio je titulu najmaštovitije knjige 2018. godine. Ovaj uzbudljivi bestseler, koji vodi čitatelja u avanturu nalik nečemu što bi poteklo iz spisateljskog pera Agathe Christie, osvojio je nagradu Costa za najbolji debitantski krimić, a The Guardian, Financial Times i Daily Telegraph proglasili su ga knjigom godine

knjiga tjedna

Umjesto proslavom, bal pod maskama završava tragedijom. Dok gosti zadivljeno promatraju vatromet, netko će lijepu i mladu kćer vlasnika imanja Blackheath lišiti života. No Evelyn neće umrijeti samo jednom. Dokle god Aiden Bishop, jedan od uzvanika, ne riješi njezino ubojstvo, dan će se ponavljati bez kraja i konca. I uvijek će završiti sudbonosnim hicem iz pištolja. Jedini način da prekine taj začarani krug jest da otkrije ubojicu. No Aiden se iz dana u dan budi utjelovljen u tijelu druge osobe. Svjestan da sitnice mogu promijeniti ishod i donijeti nove informacije, on upija intelektualne i fizičke osobine gostiju i pokušava promatrati svijet njihovim očima. Zbunjeni ste? Otvorite širom oči, jer detalji su svuda oko vas.

O autoru: Stuart Turton honorarni je novinar-putopisac koji je radio u Šangaju i Dubaiju. Sedam smrti Evelyn Hardcastle njegov je književni prvijenac. Dobitnik je nagrade Brighton and Hove za kratku priču. Živi u Londonu. Poznata producentska kuća koja je radila čuvenu seriju Downton Abbey kupila je prava za TV seriju po ovoj knjizi.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.