Mnogi su čuli za izreku "ne cijeni knjigu po koricama"! Ako je tome doista tako, onda bi se to moglo reći i za nedavno izašlu knjigu iz tiska, ili bolje rečeno knjižicu, malo neobičnoga naslova "KOMEDIJE S POGRJEŠKOM"! Problem je jedino u tome kako na lifestyle portalu prezentirati takvu knjižicu kao knjigu tjedna, a ona je u veličini molitvenika i još k tome kazališnoga!?

marko mikulandra, komedije s pogrješkom

"Komedije s pogrješkom" poznatog hrvatskog pisca, redatelja i komediografa Marka Mikulandre sigurno predstavljaju trenutno najosebujniju knjižicu na tržištu. Ne samo u Hrvatskoj, već i u svijetu. To je kazališna komediografska minijatura koncipirana od predgovora, uvoda i dvije urnebesne nadrealističke komedije. Naslovnica je totalno "ioneskovska", a sadržaj savršeno lagan kako za vaš mozak, tako i za torbu koju nosite na plažu.

To vam dođe kao da patuljak igra košarku. Patuljasta knjiga uz standardni format! S obzirom na veličinu dotične knjižice, čini se da bi najblaže rješenje bilo nazvati je "knjigom utorka ili srijede"?! Ili što je također moguće "knjigom vikenda" ili "knjigom od jutra do sumraka" ili naprosto "knjižicom za dva sata"... Toliko je naime potrebno da se pročita predgovor, uvod i dvije komedije - "Budi zadovoljan svojom sudbinom" i "Priča iz Botaničkog vrta". Znalac koji će ih sigurno jednog dana pročitati pobjedonosno će uzviknuti: "PA LJUDI MOJI, JE LI TO MOGUĆE"!? Pa to je knjiga stoljeća!

Cijena: 1.000 Eura ili besplatno kao poklon od autora; pronađite u Kazalištu Bagatella u Zagrebu, Bednjanska 13

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.