Baziran na istinitim povijesnim događajima, "Mjesto zvano Winter" kombinira nježnu obiteljsku priču s elementima surove stvarnosti, pritom rušeći mnoštvo društvenih tabua. Gale u ovome romanu o ljubavi, seksualnosti i prikrivenim strastima daje glas onima koji ga u društvu prije nisu imali

knjiga tjedna

Harry Cane oduvijek je vodio iznimno tradicionalan život. Kao privilegiran stariji sin, iznimno sramežljiv i samozatajan, nikada nije nimalo odstupao od pravila. Ipak, sve se mijenja onog trenutka kada njegova okolina saznaje detalje izvanbračne afere koju je dotada vodio. Harry biva prisiljen napustiti svoju suprugu i kćer te emigrirati u kolonizirane predjele kanadske pustoši. No njegov novi dom, osamljeno mjestašce Winter, nešto je u potpunosti drugačije od tople atmosfere predgrađa edvardijanske Engleske na koju je navikao. Oštre zime, izolacija, društvo u kojem vrijede malo drugačiji zakoni, teški životni uvjeti i svakodnevna borba s prirodom na granici divljine i civilizacije nova je stvarnost u kojoj Harry mora naučiti kako opstati i kako se pomiriti s vlastitim likom i vlastitom prošlosti.

O autoru: Patrick Gale domaćoj se publici predstavlja romanom "Mjesto zvano Winter", koji je prožet psihološkim istinama koje nas vode kroz emotivna prostranstva unutrašnjosti likova o kojima je ne moguće ne brinuti. Emotivan i izazovan roman. Iznimno važna i povijesno utemeljena priča koja daje potpuno drugačiji uvid u sudbine nekoć "nijemih", marginaliziranih pripadnika društva. Do sada je napisao dvadeset romana, uključujući i The Aerodynamics of Pork (1985.), Ease (1985.), The Facts of Life (1995.), Rough Music (2000.), Notes from an Exhibition (2007.), A Perfectly Good Man (2012.), Take Nothing With You (2018.).

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.