Romanom Bilješke o jednom pogubljenju Danya Kukafka osvojila je svjetske liste, među kojima su najznačajniji The New York Times i The Washington Post. Ovaj globalni besteler već je oduševio sedmu silu koja trenutno radi na razvoju televizijske serije

danya kukafka biljeske o jednom pokubljenju

Ansel Packer bit će pogubljen za dvanaest sati. Zna što je učinio i sada će platiti za ubojstva Cura. Ali Ansel ne želi umrijeti. Želi biti slavljen, želi biti shvaćen. Promatrajući prošlost kroz kaleidoskop žena – majke, sestre, detektivke – saznajemo priču Anselova života. Upoznajemo njegovu majku, Lavender, očajnu sedamnaestogodišnjakinju. Upoznajemo Hazel, sestru blizanku Anselove supruge, koja mora bespomoćno promatrati kako je njihova veza proždire. Naposljetku upoznajemo Saffy, detektivku na tragu Anselovih ubojstava, koja je posvetila život rasvjetljavanju zločina, ali se bori s pronalaskom svijetla u vlastitom životu. Dok cure sati i minute do Anselova pogubljenja, ove se žene vraćaju u prošlost i razmatraju kako su njihovi izbori doveli do tragedije te se pokušavaju suočiti s posljedicama koje je besmisleno uništenje ostavilo na njihovim životima.

danya kukafka biljeske o jednom pokubljenju

O autorici: Od kada je 2017. godine objavila debitantski roman “Girl in Snow“, čitatelji diljem svijeta postali su ovisni o napetim knjigama prepunih obrata autorice Danye Kukafke. Još veći uspjeh postigla je sa svojim drugim romanom „Bilješke o jednom pogubljenju“ kojim se predstavlja domaćoj publici, čiji prijevod na hrvatski potpisuje Dijana Ćurković. Povezujući neprestanu napetost s iznimnom empatijom Danya Kukafka istražuje potresnu, ali duhovnu stranu zla i uništenja.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.