Brazilski bestseler "Kuća sedam žena" autorice Letície Wierzchowski zbiva se za vrijeme Revolucije odrpanaca, poznatog povijesnog događaja iz 19. stoljeća u kojem se borilo za nezavisnost južnog Brazila, ukidanje ropstva i uvođenje republikanstva

kuća sedam žena


Dvije čitateljice koje na poklon dobivaju prekrasnu knjigu Leticie Wierzchowski "Kuća sedam žena", su:

JELENA CRNJAC, ZAGREB

ZLATA ŠKRBINA, BJELOVAR

Na početku rata revolucionarni vođa Bento Gonçalves odvodi sve žene iz obitelji na sigurnu hacijendu, gdje one sa zebnjom iščekuju kraj revolucije. U ovoj pripovijesti pojavljuju se i mnogobrojne stvarne historijske ličnosti: među njima je i talijanski revolucionar Giuseppe Garibaldi, u kojeg je nesretno zaljubljena jedna od glavnih junakinja, Manuela, čije osobne zabilješke vode čitatelja kroz zbivanja u romanu.

Letícia Wierzchowski u "Kući sedam žena" ispisuje priču o ženskim sudbinama i strahovima: podjednako su zanimljivi i strastveni opisi djevojačkih ljubavnih jada, kao i patnje udanih žena zbog sudbina njihovih muževa i sinova. Spretno kombinirajući fikciju i povijesne činjenice u tradiciji latinoameričkog magičnog realizma, "Kuća sedam žena" svojevrsna je obiteljska saga, koju je književna kritika usporedila s klasičnim romanom Margaret Mitchell "Zameo ih vjetar".

O autorici: Letícia Wierzchowski rođena je 1972. godine u Porto Alegru, Brazil. Dosad je napisala osam romana, od kojih se izdvajaju "Anđeo i mi ostali", te "Godišnjak ljubavi" i "Srebro vremena". Njezino najpoznatije djelo je "Kuća sedam žena" čijoj je popularnosti pridonijela istoimena tv serija koja je svojedobno bila prikazana i na Hrvatskoj televiziji. "Kuća sedam žena" jedan je od najvećih brazilskih bestselera u 21. stoljeću, preveden na dvadesetak stranih jezika.

S portugalskoga prevela: Daliborka Sarić

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.