"Koliba" je uzdrmala granice naše percepcije Boga, a Eva će dokrajčiti štetne zablude koje imamo o samima sebi

eva, wm paul young

Dvije čitateljice koje na poklon dobivaju fascinantan roman "Eva" Wm. Paula Younga, su:

ANDREJA VIDAKOVIć-PEREšIN, ČAGLIN

IVONA LIVANčIć, PULA

Iz pera autora "Kolibe", uspješnice koja je prodana u više od 25 milijuna primjeraka, dolazi zadivljujući novi roman kojem je suđeno da bude jedan od najvažnijih i najspominjanijih knjiga desetljeća.

Kada se glomazni brodski kontejner nasuče na otoku između onog svijeta i našeg, John Sakupljač u njemu pronalazi mladu ženu, ranjenu, smrznutu i jedva živu. Uz pomoć Vidara i Učenjaka, John prati njezin oporavak. Uskoro otkrivaju da ju njezin genetski kod povezuje sa svim poznatim ljudskim rasama. Ona je djevojka čiji je dolazak proreknut i nitko ne može pretpostaviti što znači činjenica da je preživjela. Nitko osim Eve, Majke Života, koja poziva svoju kći da svjedoči istini o svojoj priči, koja je, istovremeno, istina o svima nama.

"Eva" je hrabro istraživanje priče o Stvaranju kojemu nema presedana. Priča vjerna originalnim tekstovima i stoljećima proučavanja, ali prožeta otkrićima koja oduzimaju dah i pozivaju na promišljanje o tradicionalnim zabludama o tome tko smo i tko nas je stvorio.

Dok je "Koliba" senzibilizirala čitatelje za sasvim osobno, i religijskim dogmama nesputano razumijevanje Boga, "Eva" će nas osloboditi pogrešnih tumačenja koja su kvarila ljudske odnose još od doba Rajskog vrta.

"Eva" nudi novu, osvježavajuću perspektivu jednakosti muškarca i žene u kontekstu naših početaka, pomažući nam da se vidimo onakvima kakvima nas vidi naš Stvoritelj: potpunima, jedinstvenima, a ne sputanima pravilima i granicama kulture. Temeljito istraženo i sjajno napisano, "Eva" je remek-djelo koje će još generacijama inspirirati čitatelje.

O autoru: Wm. Paul Young, autor međunarodno uspješnog romana Koliba, uspješnice s prvog mjesta top liste New York Timesa, rođen je u Kanadi i odgojen u plemenu urođenika u planinskom dijelu bivše Nizozemske Nove Gvineje, gdje su mu roditelji bili misionari. Kao dijete i mladić pretrpio je veliki gubitak, a sada sa svojom obitelji na Sjeverozapadu Pacifika uživa u „svekolikoj milosti".

S engleskoga prevela: Ela Varošanec

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.