Tris Prior mora nastaviti u pokušaju spašavanja onih koje voli – i same sebe – boreći se usput s mnogim pitanjima koja je proganjaju, svojom tugom i nastojanjem da oprosti, svojim identitetom i odanošću, politikom i ljubavlju. Boreći se za opstanak u razrušenom svijetu... Istina je njezina jedina nada

pobunjena, veronica roth

Dvije čitateljice koje na poklon od Naklade Ljevak i Femine dobivaju svjetski bestseler "Pobunjena", su:

ANA PONGRAC, ZAGREB

FANITA ĐIVOJE, LASTOVO

Trisin dan inicijacije trebao je završiti pobjedom i slavljem uz njezinu odabranu frakciju; međutim, dan je završio ispunjen neizrecivim strahotama. Sada se rat pojavljuje kao sve veća opasnost, prijeteći se nadvija nad frakcije uhvaćene u sukobe, kao i njihove ideologije. A u vrijeme rata, strana se mora odabrati, tajne će se saznati, a izbori će postati još nepovratniji – i još snažniji. Transformirana svojim izborima, a u isto vrijeme progonjena tugom, krivnjom, novim otkrićima i vezama, Tris mora potpuno prigrliti svoju Različitost, čak i ako ne zna što time može izgubiti.

Roman "Pobunjena" osvojio je sljedeće nagrade Goodreads Choicea za 2012. godinu: Najbolja fantazija za starije tinejdžere, Nagrada za najbolje djelo znanstvene fantastike i Nagrada za najboljeg autora za 2012. godinu. Taj je roman nominiran za Nagradu knjige po izboru djece, u kategoriji Tinejdžerska knjiga godine i Autor godine.

O autorici: Veronica Roth, spisateljica koja ima 25 godina i koja je studirala kreativno pisanje na Northwestern University, dok je imala samo 22 godine nastupila je vrlo uspješno s ovim romanom koji je postao jedan od najvećih bestselera u 2011. godini.

S engleskog preveo: Slaven Lendić

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.