U potrazi za ljetnim štivom, oduševit će vas dirljiva priča Diona Leonarda, ultramaratonca kojem se na 250-kilometarskoj utrci kroz pustinju Gobi na putu našao pas lutalica i postao mu vjerni prijatelj. Ovo je predivna, plemenita i dirljiva knjiga koja će vam dodatno uljepšati ljetne dane

u potrazi za gobi

Kad se Dion Leonard, autor bestselera "U potrazi za Gobi", u lipnju 2016. našao na startu utrke Marš Gobijem, tamo je otišao pobijediti. Taj iznimno naporan ultramaraton na ekstremno visokoj temperaturi trči se kroz azijsku pustinju Gobi, poznatu po vrlo nepovoljnim uvjetima za bilo koji oblik života. U toj šesteroetapnoj utrci natjecatelji sa sobom nose hranu i vodu, pri čemu trče oko 40 kilometara na dan, a posljednja je etapa dvostruko duga. Čak i prekaljeni maratonci, potvrdit će vam da se ne bi olako upustili u jedan ovakav pothvat. Poslije prvoga dana utrke Leonard je zamijetio maloga psa koji je od trkača oko logorske vatre moljakao hranu. Počeo je trčati među vodećima, a pas je počeo trčati uz njega. 

Ljupka malena kujica, boje pijeska pustinje Gobi (koja će poslije i dobiti ime Gobi), dokazala je da nedostatak u veličini i više nego nadoknađuje svojim srcem, prateći u stopu Diona preko gorja Tien Shan, golemih pješčanih dina, preko crnih pijesaka pustinje Gobi, ne napuštajući ga gotovo 130 kilometara. I tako je rođeno najčvršće prijateljstvo!

Izdavač: Koncept
Cijena: 129 kn

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.