„Svatko od nas dolazi na svijet sto posto intuitivan: radi se samo o vraćanju našeg prava stečenog rođenjem. Da to učinite, morate se sebi samima maknuti s puta, odljuštiti sve ono što blokira, ometa, raspršuje, potiskuje i obeshrabruje prirodni ples vaše intuicije.“

gabrielle roth, veze

Dvije čitateljice koje na poklon dobivaju bestseler Gabrielle Roth - "Veze" - su:

MAJA TONčINIć, ZADAR

JASNA CVITAK, ZAGREB

Poetična, ali snažna knjiga Veze, vodič je za suvremeno življenje, nabijeno emocijama, primjerima iz života, ponekad svakodnevnim, ponekad neuobičajenim, iznenadnim događajima koji nam nenadano promijene život. Gabrielle Roth, karizmatična osnivačica plesa 5 Ritmova, glazbena i kazališna umjetnica, otvara nas čaroliji instinktivnog, intuitivnog genija koji svi nosimo u sebi. To je misteriozna knjižica, zbir malih, ali važnih mudrosti skupljenih na plesnom podiju, duhovno traganje za odgovorom što to znači biti ljudsko biće. Ples u mraku, kruženje prazninom, promišljanje sudbine. Kakve to niti povezuju sve naše priče? Što je naša sudbina i kamo će nas odvesti? Jesmo li spremni postaviti važna pitanja i poslušati odgovor svoje unutarnje mudrosti? Jesmo li spremni živjeti vođeni intuicijom?

„Smisao povezivanja s intuicijom nije glumatanje, zasjenjivanje drugih, postavljanje sebe kao talentiranije ili uzbudljive ili ‘ufuranije’ osobe od nekog drugog. Sasvim suprotno, povezanost sa svojom intuicijom je najponiznije iskustvo koje poznajem.“ - ističe u svojoj knjizi Gabrielle Roth.

O autorici: Gabrielle Roth (1941.-2012.) je svjetski priznata umjetnica, iscjeliteljica, autorica, učiteljica i istraživačica plesa; svoj je život posvetila istraživanju i prenošenja prvobitnog pokreta i eksperimentalnog teatra kroz snimanje audio zapisa, plesnih predstava i performansa. Njezine radionice i seminari obilježile su silna energija i nadahnuće koje sjedinjuje suvremenu rock glazbu, ples, moderni teatar i poeziju s drevnim šamanskim ritmovima. Utemeljiteljica je jedinstvenog koncepta Plesa 5 ritmova i autorica svjetskih uspješnica Putovanje do ekstaze i Ispleši svoje molitve, koje su prevedene i na hrvatski jezik u izdanju Planetopije.

Prijevod: Ana Janjatović Zorica

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.