Ova knjiga nastala je kao rezultat intenzivnih i sveobuhvatnih razgovora s mnogim mladim bračnim parovima, njihovim roditeljima, prijateljima, znancima i kumovima, s turističkim agencijama, avionskim kompanijama, pilotima i stjuardesama. Pred vama je "Medeni mjesec" Marka Mikulandre - urnebesna komedija koja razbija sve klišeje bračnih putovanja

medeni mjesec, marko mikulandra

Što se tiče osobnog iskustva autora po pitanju medenog mjeseca, Marko Mikulandra kaže kako je ono poražavajuće, gotovo nikakvo, te stoga sve savjete u knjizi morate uzeti s dozom skepse i opreza. "Medeni mjesec" još je jedna živahna, ležerna i nevjerojatno duhovita komedija najplodnijeg hrvatskog komediografa, pisca i redatelja Marka Mikulandre. Ova lepršava knjiga na sasvim drugačiji način sagledava bračna putovanja i vjenčanja - Mikulandra je već dobro poznati majstor razbijanja setreotipa.

Putovanja u daleke nepoznate zemlje uvijek u sebi nose opasnoti o kojima jedva možemo sanjati, posebno za mlade parove. Ubodi komaraca, stršljana, osa i pčela, ugrizi zmija i aligatora, napadi divljih plemena, atentati, zagađena voda, avionske nesreće, terorizam... Sve to dovoljno govori protiv vaše odluke da krenete na bračno putovanje. Autor savjetuje - "Ostanite doma, šećite jezerom, igrajte badminton, berite ljekovito bilje..." Razmislite dobro trebate li trošiti na medeni mjesec ili novu perilicu.

Svakako, "Medeni mjesec" je knjiga koja bi se trebala naći u svim iole ozbiljnijim kućnim bibiliotekama, uza sva ona velika djela svjetske književnosti kao što su: "Doktor u kući", "Malajski u sto lekcija" ili "Kako orobiti banku iza ugla". Ovaj kratak osvrt na knjigu dao nam je visoki vladin dužnosnik, koji je zbog krajnje zaoštrene situacije na Rogu Afrike želio ostati anoniman!

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.