Stigao je jedan od najiščekivanijih naslova godine – "Lincolnova cesta" američkog autora Amora Towlesa koji je svjetsku slavu stekao romanom "Plemeniti gospodin u Moskvi"

amor towles lincolnova cesta

U lipnju 1954. osamnaestogodišnjeg Emmetta Watsona kući u Nebrasku vraća upravitelj radne farme za maloljetnike na kojoj je Emmet odslužio petnaest mjeseci zbog ubojstva iz nehaja. Kako ga je majka odavno napustila, a otac nedavno preminuo za sobom ostavivši dugove, obiteljsku farmu zaplijenila je banka. Emmett ostaje s genijalnim osmogodišnjim bratom Billyjem i plavim Studebakerom, a to je sve što mu treba za put u Kaliforniju gdje će započeti novi život. I možda bi se sve to tako i odvilo da se dva Emmettova prijatelja s farme nisu kriomice dovezla u prtljažniku upraviteljeva automobila. Oni imaju sasvim drugačiji plan za njihovu budućnost, onaj koji će ih sve odvesti na sudbonosno putovanje Lincolnovom cestom ‒ u New York City.

amor towles lincolnova cesta

O autoru: Towles je objavljivanjem romana "Plemeniti gospodin u Moskvi" postao jedan od najvećih fenomena u modernoj svjetskoj književnosti. Knjigom godine proglasili su ga njujorški Times, a nakon toga i Sunday Times, Mail on Sunday, Irish Times i Daily Express. Iste godine najboljom knjigom proglasio ju je i bivši američki predsjednik Barack Obama, a veliko zanimanje i povratak knjige na vrhove ljestvica potaknuo je 2019. godine Bill Gates koji je izrazio oduševljenje ovim veličanstvenim djelom. Jedna od najboljih knjiga u posljednjih nekoliko desetljeća krajem 2022. godine trebala bi dobiti televizijsku inačicu u obliku mini serije s Ewanom McGregorom u glavnoj ulozi.

Prepun života, šarma, bogato izmaštanih mjesta i nezaboravnih likova, roman "Lincolnova cesta" izvanredno je putovanje kroz Ameriku 1950-ih. Ova svjetska književna senzacija više od 30 tjedana bila je broj jedan na prestižnoj listi najprodavanijih naslova renomiranog New York Timesa. S više od milijun prodanih primjeraka s obje strane Atlantika, "Lincolnova cesta" osvojila je publiku, ali i kritiku. Stoga ne čudi što Towlesa mnogi smatraju vrhunskim majstorom pripovijedanja. Roman je na hrvatski preveo Tomislav Žilić.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.