Ponekad vam je sreća pred nosom, no niste je sposobni prepoznati? Zahvaljujući svjetskom hitu iz područja publicistike, "Kako manje misliti", naučit ćete iskorištavati izvanredne mogućnosti svoga mozga koji vam se prije činio neuhvatljivim

kako manje misliti

Bližnji vam govore da postavljate previše pitanja. U vašoj se glavi uvijek nešto kovitla – ponekad sanjate o tome da pritisnete tipku za isključivanje uma. Imate dojam da ste s drugog planeta. Ne uspijevate pronaći svoje mjesto. Osjećate se neshvaćeno. Opisuje li ijedna od ovih rečenica baš vas? Ako je tako, zacijelo ćete se prepoznati u profilu iznimno misleće osobe. Biti iznimno misleći je zbilja zamorno, ali vaš mozak - upravo taj koji previše razmišlja, pravi je dragulj. Njegova suptilnost, složenost i brzina kojom djeluje, zaista su zadivljujući, a po snazi ga se može usporediti s motorom Formule 1. Ali trkaći bolid nije običan automobil. Kada ga vozi netko nevješt, može se pokazati krhkim i pogibeljnim. Da bi iskoristio svoje potencijale, traži vozača najviše klase i primjerenu pistu. Dosad vas je vaš nestašni mozak vodio po bespućima. No vrijeme je da preuzmete upravljač i to već od danas. Zahvaljujući ovoj knjizi naučit ćete iskorištavati izvanredne mogućnosti svoga mozga koji vam se prije činio neuhvatljivim! A usto ćete osjetiti i olakšanje te, prihvativši sebe i svoj fantastični um, napokon odahnuti punim grudima.

IZ KRITIKA:

Većina autora smatra da je prekomjerna darovitost nevolja. Ova je knjiga odlučno pozitivna i optimistična. Biti drukčiji ne znači biti manjkav. Kompleksno mišljenje i hipersenzibilnost skrivaju veliku moć. Svakako se, dakle, ne radi o nečemu čega se trebate riješiti, već prije o skrivenoj snazi kojom treba naučiti vladati i raspolagati. No ta snažna mašina koja izbacuje misli brzinom svjetlosti kao da nema nikog za upravljačem. Upravo knjiga Kako manje misliti služi kao vodič kroz skrivene koridore umova koji uz malo pomoći mogu postati iznimno uspješni u svemu što naume. Ne sumnjamo da će ovaj naslov Petitcollin, osvojivši vrhove top-lista brojnih zemalja, i u nas postići veliki uspjeh. (index.hr)

Christel krasi jedna lakoća pisanja dok nam objašnjava i ne tako jednostavne pojmove i činjenice, no kako ja volim ovakve knjige svidjela mi se pitkoća i dobra povezanost poglavlja te prije svega optimističan i šarmantan stil pisanja u kojem autorica čak navodi i neke svoje zablude. Knjiga poručuje - U redu je biti drugačiji, ne trebamo se osjećati manje vrijednima u određenim situacijama, a kroz različita poglavlja autorica osnažuje duh iznimnomislećih osoba kako ih naziva te podsjeća na važnost samopoštovanja i samopouzdanja (...). A dok se penjete na neke vaše životne planine, ne zaboravite čitati i prigrliti svoju drugačijost jer kako na samom kraju Christel piše: "Takvi ste kakvi jeste, jedinstveni na svijetu i savršeni u svojoj nesavršenosti…" (stilueta.net)

Ako vas je dosad vaš nestašni mozak vodio po bespućima i smatrate da je vrijeme da preuzmete upravljač, i to već od danas, Christel Petitcollin spremno će vas voditi na tom uzbudljivom putovanju. Zahvaljujući ovoj knjizi naučit ćete iskorištavati izvanredne mogućnosti svoga mozga koji vam se prije činio neuhvatljivim. A usto ćete osjetiti i olakšanje te, prihvativši sebe i svoj fantastični um, napokon odahnuti punim grudima. (dnevnik.hr)

PREVODITELJ: Jelena Butković

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.