Glavni junak knjige "Kradljivac luridija", dvanaestogodišnji dječak William Wenton, ima čudesnu sposobnost razbijanja šifri. William pokušava shvatiti zašto je njegova obitelj prije osam godina bila primorana promijeniti ime i u dramatičnim okolnostima pobjeći iz svog londonskog doma u Norvešku

kradljivac luridija

Dvije čitateljice koje na poklon dobivaju odličan roman "Kradljivac luridija" Bobbija Peersa, su:

MARINA PAVLAKOVIć, VARAžDIN

Ovaj uzbudljiv avanturistički roman, prvi dio trilogije o dječaku s neobičnim talentom Williamu Wentonu, u više je od četrdeset zemalja prepoznat kao štivo u kojem će jednako uživati djeca i odrasli diljem svijeta, a prema romanu će uskoro biti snimljen i film.

Glavni junak knjige "Kradljivac luridija", dvanaestogodišnji dječak William Wenton, ima čudesnu sposobnost razbijanja šifri. William pokušava shvatiti zašto je njegova obitelj prije osam godina bila primorana promijeniti ime i u dramatičnim okolnostima pobjeći iz svog londonskog doma u Norvešku, gdje su prinuđeni na skroviti život ispunjen tajnama i strahom. Kad njegov genijalni talent za razbijanje šifri bude nenadano otkriven, William se suočava s neviđenim opasnostima koje su godinama iz potaje vrebale na njega.

O autoru: Bobbie Peers (1974), norveški filmski scenarist i redatelj, ostavio je traga u povijesti norveškog filma osvojivši 2006. Zlatnu palmu za scenarij i režiju filma Sniffer. Godine 2015. Peers debitira kao autor za djecu avanturističkim romanom Kradljivac luridija – prvim dijelom serije o dvanaestogodišnjem razbijaču šifri Williamu Wentonu. Knjiga je 2015. osvojila uglednu norvešku nagradu za dječju književnost Ark, a 2016. proglašena je knjigom godine u Norveškoj. Prema tom uzbudljivom i napetom romanu za djecu uskoro će biti snimljen i film.

Prijevod: Munib Delalić

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.