Dok pandemija koronavirusa trese svijet, knjige mogu poslužiti kao sredstvo za lakše podnošenje karantene! Bilo da ste knjigoljubac ili se s knjigom družite samo pod prisilom, situacija u kojoj se svijet nalazi je idealna prilika za bijeg u neke imaginarne svjetove. Stoga vam u nastavku donosimo preporuku aktualnih naslova kriminalističkog žanra, povijesne fikcije, drame i ljubavnih romana…

stivo u karanteni

Započnimo sa Stephenom Kingom! Roman Uljez još je jedno remek djelo iz pera ovog nenadmašnog kralja krimića i horora, koje je poslužilo kao predložak za TV seriju Autsajder koja se trenutno emitira na HBO GO. Terry Maitland je drag čovjek, no je li moguće da ima i drugo lice? Odgovor na to pitanje šokirat će vas u jedinstvenom stilu Stephena Kinga. U očaravajućem novom povijesnom romanu Aliceina mreža autorice Kate Quinn, dvije žene – špijunka, unovačena u čuvenu francusku mrežu Alice za vrijeme Prvog svjetskog rata, i pomalo neobična djevojka, Amerikanaka i pripadnica tamošnjeg visokog društva koja traži svoju rođakinju nestalu 1947. – udružene su u ovoj čudesnoj priči o hrabrosti i iskupljenju. Novo izdanje bezvremenskog klasika Male žene dolazi u redigiranom prijevodu Tatjane Jukić. Već naraštajima čitateljice i čitatelji zaljubljuju se u sestre March i Male žene, najomiljeniji i najdugovječniji roman Louise May Alcott. 

stivo u karanteni

Književni fenomen iz pera japanskog novinara Hidea Yokoyame, Slučaj 6-4 prodan je u više od milijun primjeraka samo u Japanu, dobitnik međunarodnih priznanja i nagrada najrelevantnijih književnih časopisa... Pet dana u siječnju 1989., roditelji sedmogodišnje učenice iz japanskoga gradića sjedili su i slušali uvjete otmičara svoje kćeri. Nikad neće otkriti njegov identitet. Nikada više neće vidjeti svoju jedinicu. U romanu Sve što smo ikad željeli autorice Emily Giffin, troje vrlo različitih ljudi morat će birati između svojih obitelji i svojih najdubljih uvjerenja… Usred laži, skandala i kontroverzija, Tom, Nina i Lyla nekako se nađu na istoj strani i moraju preispitati svoje odnose prema drugima i samima sebi te pronaći hrabrost da počnu živjeti u skladu s najdubljim vrijednostima. 

stivo u karanteni

A za kraj jedan novitet koji je upravo osvanuo u prodaji! Godine 1612. Fleetwood Shuttleworth, 17-godišnja gospodarica velebnog Gawthorpe Halla, trudna je već četvrti put. No ona još nije uspjela iznijeti trudnoću do kraja i njezin muž Richard u strahu je da će ostati bez nasljednika. I tada, posve slučajno, Fleetwood upoznaje siromašnu mladu primalju Alice, koja joj obeća da će joj pomoći da rodi zdravo dijete. Međutim, Alice uskoro optuže da je vještica. Roman Familijari engleske spisateljice Stacy Halls kompleksan je i senzibilan portret hrabre i uporne mlade djevojke koja traži svoje mjesto u svijetu. Roman koji se mora pročitati.

Svi spomenuti naslovi dostupni su za online narudžbu na Znanje webshopu uz popuste do 25%. Rokovi isporuke su standardnih 3-5 radnih dana, a dostava je besplatna za sve narudžbe iznad 150 kn. Za još veći izbor literature posjetite naš Znanje webshop.

 

 

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.