Ovog je tjedna održan jedan jako poseban i senzualan književno-parfemski event – naime, u prekrasnoj atmosferi zagrebačkog konceptualng prostora Stankoncept predstavljena je knjiga "Klub zadovoljstva – kartografija užitka", francuske autorice June Pla

klub zadovoljstva

Knjiga "Klub zadovoljstva" izašla je u izdanju nakladničke kuće Poetika, a riječ je o svjetskom fenomenu koji je globalno izdan u 17 zemalja. Ovaj erotski priručnik je duhovit, edukativan, oslobađajuć, zabavan i prije svega – koristan – za sve one koji žele slobodno uživati u seksu, nesputano, bez tabua i suzdržavanja.

klub zadovoljstva

klub zadovoljstva

June Pla, autorica knjige, je francuska grafička dizajnerica koja stoji iza popularnog Instagram profila Jouissance Club (prema kojem je knjiga i dobila ime). Ova svestrana mlada Francuskinja rodom iz Marseillea, zaposlena je u industriji računalnih igara, a osim svoga posla najviše voli R'n'B glazbu i seks. Shvativši kako joj je seks u dugoj vezi s dečkom postao pomalo monoton počela je crtati sjajne erotske ilustracije, uz duhovite komentare i savjete, kako bi začinila vlastiti erotski život te svom partneru objasnila da je seks beskrajna igra, s puno više mogućnosti od same penetracije. Svoje je ilustracije na Instagramu podijelila s cijelim svijetom i doživjela ogroman uspjeh – tako je rođena knjiga "Klub zadovoljstva".

klub zadovoljstva

Zora Bjelousov i Hrvoje Vukov

Na eventu knjigu je predstavila glavna urednica portala Femina.hr, Zora Bjelousov, koja sa svojim timom dugi niz godina kroz medijsku platformu koju uređuje, sustavno radi na seksualnoj detabuizaciji, seksualnoj edukaciji i seksualnom osnaživanju žena, ali i isticanju važnosti očuvanja spolnog zdravlja i seksualno odgovornog ponašanja. Književna blogerica Alis Marić, Čitaj knjigu, napomenula je kako nije čudo da je ovakvu knjigu napisala upravo Francuskinja – u knjizi se osjeti tipična francuska libertarijanska slobodoumnost, samopouzdanje i neopterećenost tabuima. - istaknula je Alis.

klub zadovoljstva

Andrea Krajinović i Alis Marić

Čitavu večer dodatno je začinio brend LELO, najuspješniji svjetski proizvođač luksuznih erotskih gadgeta, koji je definitivni lider po pitanju fantastičnog inovativnog dizajna, napredne tehnologije i visokokvalitetnih materijala, koji prolaze složene ekspertize. Za one koji ne znaju, LELO u svojoj ponudi ima i prekrasnu kolekciju senzualnih mirisnih svijeća koje su podarile mirisne arome prostoru tijekom događanja. Mirjana Vukelić Haluška, voditeljica globalne PR službe brenda LELO, istaknula je činjenicu da iako je tvrtka švedska, njeno sjedište za cijeli svijet je upravo u Hrvatskoj. Na taj način hrvatski tim brenda Lelo surađuje s medijima iz cijeloga svijeta. "U Hrvatskoj intenzivno surađujemo s portalom Femina.hr već niz godina – radimo na naglašavanju važnosti spolnog zdravlja i odgovornosti, ali prije svega na detabuiziranju seksa – važno je naglasiti da je tjelesni užitak nešto prekrasno, polje nesputane slobode u kojem treba uživati bez osjećaja krivnje.".

klub zadovoljstva

Kako bi atmosfera ovog posebnog eventa bila potpuna i u skladu s temom "Mirisnih priča", organizatori eventa spojili su temu erotskog užitka s najsenzualnijim parfemima na svijetu. Kod igre privlačnosti miris je itekako važan – mirisom nekoga možete dodatno privući ili ga odbiti. Istraživanja i statistike pokazuju da muškarci na ženama najviše vole slatkasto-voćne parfeme, a žene na muškarcima najviše vole svježe sportske mirise i elegantno drvenaste. Naravno, u igri zavođenja sve je jako individualno pa tako i mirisi koji nam se sviđaju, ali neke generalne i opće smjernice ipak postoje. Hrvoje Vukov, domaćin Mirisnih priča i Stankoncepta, začinio je atmosferu svojim nesvakidašnjim odabirom niche mirisa, istaknuvši da odmah na prvi dejt voli staviti dramatičan i snažan miris – jer nema smisla da bude nešto što nije i da stvari od početka moraju biti jasne (slažemo se :).

klub zadovoljstva

klub zadovoljstva

klub zadovoljstva

Uzvanici su mirise testirali s povezima na očima kako bi olfaktorno iskustvo bilo što intenzivnije, potpunije i lišeno svih drugih osjeta. Kako bi blindfold testiranje bilo što senzualnije i ugodnije, pobrinuo se hrvatski brend Starslik koji u svojoj ponudi ima maske za spavanje i poveze za oči od najkvalitetnije svile.

klub zadovoljstva

Uz svilu, parfeme i književni razgovor, gosti su uživali u prekrasnoj afrodizijačkoj torti koju je za ovu priliku kreirala poznata zagrebačka slastičarnica Orijent, naravno, uz višnjice na svemu. Za pjenušave kapljice užitka zaslužan je bio brend Piena – Sparkling Happiness.

klub zadovoljstva

Marko Banjavčić

klub zadovoljstva

Mirjana Vukelić Haluška

klub zadovoljstva

Damir Domjanović

klub zadovoljstva

Maja Topić

klub zadovoljstva

Anita Radovčić

klub zadovoljstva

Jasmina Kovač, Zora Bjelousov i Sandra Koncilija

klub zadovoljstva

Zora Bjelousov, Alis Marić i Krešimir Stanić

Eventu su prisustvovali književni blogeri, novinari i urednici, parfemski i beauty influenceri te poslovni kolege i partneri.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.