Sve same laži novi je psihološki triler Clare Mackintosh, autorice bestselera Pustila sam te. Clare Mackintosh je u policiji provela punih 12 godina, a onda je sve dramatične situacije s terena premjestila u svoje romane koji su zavoljeli čak i oni koji nisu zaljubljenici u kriminalističke romane

knjiga tjedna

Prije godinu dana Caroline Johnson odlučila je brutalno okončati život. Isplanirala je šokantno samoubojstvo, identično onome koje je počinio njezin suprug i koje se dogodilo nekoliko mjeseci ranije. Njihova kći, Anna, teško se miri s njihovom smrću. Sada kada ima vlastito dijete, Anni majka nedostaje više nego ikad i počinje dovoditi u pitanje smrt roditelja. Kopajući po prošlosti, ugrozit će svoju budućnost. Katkad je sigurnije pustiti laži na miru.

O autorici: Clare Mackintosh svjetsku je slavu stekla prvim romanom Pustila sam te, koji je odmah po izlasku bio uspješnica prema Sunday Timesu. Njezin prvijenac prodao se u više od milijun primjeraka, a proglašen je i najprodavanijim krimićem 2015. godine. Samo godinu dana nakon objavljivanja, Mackintosh postaje vlasnicom nagrade Theakston's Old Peculier za najbolji kriminalistički roman godine u čijoj se kategoriji borila protiv slavne J.K. Rowling. Njezin drugi roman Vidim te išao je stopama prvog i isto tako postao uspješnica prema Sunday Timesu. Treći roman, koji je preveden na hrvatski jezik u izdanju Mozaika knjiga, Sve same laži ne silazi s popisa najprodavanijih naslova, a prema uglednom časopisu Sunday Times bio je najprodavaniji roman 2018. Njezine knjige prevedene su na više od 30 jezika, a posljednji naslov na hrvatski jezik prevela je Divina Marion. Mackintosh je zbog svog posebnog stila pisanja u kojem se na sredini romana dogodi neočekivani obrat proglašena kraljicom šokantnih preokreta. Takav stil pisanja, prepun preokreta i neočekivanih događaja, postao je prepoznatljiv u svim njezinim romanima, a kako i ne bi kad je Mackintosh svoje ideje i inspiracije crpila iz policijskog iskustva.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.