Roman "Između dva kraljevstva", autorice Suleike Jaouad, intrigantna je autobiografska priča o preživljavanju koja propitkuje temelje idealističkih prikaza novih početaka. Pritom ostavlja snažan dojam i pruža nadu da je najveću snagu moguće izvući iz suočavanja s realnosti

knjiga tjedna darivanje

Tri čitateljice koje na poklon dobivaju bestseler "Između dva kraljevstva", su:

MONIKA ŠARIć, ČAKOVEC

SONJA KRIVIC, SPLIT

MARTINA ŠIšIć, VUKOVAR

Kako to obično biva, priče koje griju srce i liječe dušu proizlaze iz prijelomnih životnih trenutaka, onih koji učine da se raspadnemo i opet skupimo - bolji, jači, drugačiji. I svojim primjerom vratimo drugima nadu i vjeru u život. Takva je i priča Suleike Jaouad. Priča o tome kako ju je smrt naučila živjeti. 

knjiga tjedna darivanje

Nakon diplome Suleika se pripremala zakoračiti u "stvaran svijet", no dočekao ju je sasvim drugačiji scenarij – dijagnoza teškog oblika leukemije. Bolest je ujedno značila i gubitak samostalnosti. Sljedeće četiri godine provest će vezana uz bolnički krevet, boreći se za život te pišući kolumnu o svom iskustvu za The New York Times. No onoga trenutka kada je liječnici napokon proglase "zdravom", povratak u stvaran život počinje se činiti puno težim. Prisiljena pomiriti se s prošlošću i naviknuti se na novu vrstu "normalnosti", Suleika uočava kako neprekidno balansira po liniji između dva kraljevstva – onog zdravih i onog bolesnih. Pritom odlučuje krenuti na putovanje duž SAD-a, u pratnji svojeg psića i u malenom kombiju koji će postati njezin novi dom. Na tom će putovanju pokušati iznova uspostaviti parametre svoga života.

Suleika Jaouad dobitnica je nagrade Emmy, spisateljica, govornica, onkološka pacijentica i aktivistica. Služila je u Predsjedničkom vijeću za rak Baracka Obame, a njezino zagovaranje, izvještavanje i govori održali su se u Ujedinjenim narodima, Kongresu Sjedinjenih Američkih Država i na glavnoj pozornici TED Talka.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.