Smijeh je lijek, a upravo smijehom liječi svoje čitatelje jedan od najplodnijih hrvatskih komediografa, pisac, redatelj i vlasnik poznatog zagrebačkog off teatra Kazalište Bagatella, Marko Mikulandra. Njegova najnovija knjiga "Sudbine - 4 komedije" objedinjuje četiri komedije koje sve spaja isti lajtmotiv - sudbina - kao najsnažnija sila u našim životima

marko mikulandra, sudbine

"Nema te sile na svijetu, koja može promijeniti sudbinu!" - iako ovo osim fatalistički, zvuči i pomalo dramatično, kod Marka Mikulandre nema drame, samo smijeha. U svojoj novoj knjizi "Sudbine" Marko Mikuandra ističe - "Smijeh je lijek, jedna od najjeftinijih i najboljih metoda za produljenje i unapređenje života." Kako je Mikulandri uvijek bio cilj da svojim komedijama produlji život čitateljima, tako to čini i ovoga puta.

Četiri komedije povezane su istim motivom - motivom sudbine - kao silom koja najsnažnije upravlja našim životom. No kod Mikulandre nema patetike i drame. On vas kroz svoje komedije ipak podsjeća na najvažniju stvar - da jedna sudbina može promijeniti drugu sudbinu i da smo uvijek slobodni u svojim izborima.

Mikulandra, kao uvijek, donosi žive dijaloge, pune dosjetki i preokreta. On je kazališni čovjek i u njegovim djelima uvijek osjećate čar kazališnih dasaka. Upoznaje vas sa živopisnim likovima iz naše svakodnevice, detaljima pored kojih prolazimo svakodnevno, ali ih ne zamjećujemo. Mikulandra inspiraciju pronalazi u naoko nevažnim ljudima i situacijama, koje, na svoj prepoznatljiv, duhovit i nadrealan način pretvara u - dinamični humor i napete priče.

Dostupno: blagajna Kazališta Bagatella, Bednjanska 13, Zagreb

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.