Nakladnička kuća Znanje predstavlja intrigantnu i emotivnu priču Vrijeme rastanka iz pera američke autorice niza bestselera Jodi Picoult. U svom najdirljivijem romanu još od Kućnih pravila, Jodi Picoult donosi dirljivu priču o čvrstoj odluci jedne usamljene djevojčice da otkrije istinu, koliko god ona šokantna bila i koliko god joj ona nepovratno promijenila život. Roman Vrijeme rastanka protkan je zanimljivim spoznajama o slonovima i njihovom ponašanju u trenucima suočenosti sa smrću ili tugom, a istovremeno nudi upečatljivu priču o ljudskom gubitku ispripovijedanu kroz zamršeni kriminalistički zaplet

vrijeme rastanka, jodi picoult

Majka koja je nestala. Kći koja traga za istinom. Tajna koja nikome ne da mira… Uspješna znanstvenica Alice Metcalf netragom je nestala pod neobjašnjivim okolnostima prilikom havarije u utočištu za slonove u kojem je radila. Te je noći s njom bila i njezina kćerkica Jenna, koja se ničega ne sjeća. Otada je prošlo više od deset godina, a Jenna još uvijek iščitava majčine dnevnike u nadi da će u tim nježnim zapisima majčinog znanstvenog istraživanja o slonovima pronaći neki skriveni trag. Očajnički žudeći za odgovorima, djevojčica sav svoj džeparac troši na savjete privatnog detektiva i vidovnjakinje. Jenna zna da ju je majka voljela. Zna da je ne bi napustila. I neće biti mirna dok ne sazna što se dogodilo te noći.

O autorici: Jodi Picoult (1966.) američka je autorica niza bestselera New York Timesa, poznata po svojim oštroumnim uvidima u naša srca i umove – Kućna pravila, Čuvarica sestre svoje, The Storyteller, Lone Wolf, Between the Lines, Sing You Home, Handle with Care, Change of Heart, Nineteen Minutes. Diplomirala je kreativno pisanje na Princetonu i posjeduje počasne doktorate iz književnosti Dartmouth Collegea i Sveučilišta New Haven. Knjige su joj prevedene na 34 jezika, njezin bestseler Čuvarica sestre svoje prebačen je na filmsko platno u režiji Nicka Cassavetesa i s Cameron Diaz u glavnoj ulozi, a četiri romana pretvorena su u TV filmove.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.