Tess Gerritsen ostavila je neizbrisiv trag u svijetu napetih, uzbudljivih i obožavanih kriminalističkih trilera. U najnovijem romanu Posljednji preživjeli donosi uzbudljivu priču kojom se nastavljaju opasne avanture istražiteljskog para detektivke Jane Rizzoli i forenzičke patologinje Maure Isles

knjiga tjedna

Kad se istražiteljice nađu u školi koja je osnovana kao utočište za djecu koja su izgubila roditelje u nasilnim okolnostima, dugo će im trebati dok zaključe da troje djece nije trebalo preživjeti i da sudbina roditelja očekuje i njih. No kad se na školskom imanju dogodi ubojstvo, istražiteljice će shvatiti da je ubojica bliže no što su očekivale.

O autorici: Tess Gerritsen jedna je od najčitanijih suvremenih autorica forenzičarskih trilera. Hrvatski čitatelji upoznali su je čitajući romane: Harem mrtvih duša, Vrt kostiju, Klub Mefisto, Samo prividna smrt, Dvojnica, Grijesi, Šegrt, Kirurg i Mjesto za ubijanje. Nagrade i priznanja, kako publike tako i kritike, obilježili su spisateljsku karijeru ove neponovljive autorice. Gerritsen se nebrojeno mnogo puta udobno smjestila na vrhove ljestvica čitanosti časopisa Sunday Times, New York Times i USA Today. Na njezinim policama nalaze se nagrade za najbolja dostignuća u svijetu napetih kriminalističkih priča kao što su Rita ili Nero. U karijeri koja traje tri desetljeća, Gerritsen je prodala preko 30 milijuna primjeraka knjiga, a njezini su romani prevedeni na 40 svjetskih jezika.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.