Francuska, 1916. Sophie Lefevre mora se brinuti za sigurnost svoje obitelji, dok joj se voljeni muž Éduard bori na bojišnici. Kad joj zapovjede da mora kuhati večeru njemačkim časnicima i posluživati ih u svom hotelu, u njezinu domu više nema mira

jojo moyes djevojka koju si ostavio za sobom

U trenutku kad novi Kommandant ugleda Sophien portret – što ga je naslikao Éduard – rođena je opasna opsesija koja će Sophie navesti na mračnu i strašnu odluku.

Gotovo stoljeće poslije Sophien portret visi u kući Liv Halston – kao vjenčani dar njezina prerano umrlog muža. Jedan slučajni susret dovodi do otkrića stvarne vrijednosti slike i njezine kontroverzne i burne povijesti, čiji izlazak na vidjelo prijeti ponovno iz temelja izokrenuti Livin svijet. U Djevojci koju si ostavio za sobom dvije mlade žene, razdvojene cijelim stoljećem, ujedinjene su svaka u svojoj borbi za ono što najviše vole, bez obzira na cijenu.

O autorici: Jojo Moyes britanska je autorica koja već godinama osvaja vrhove ljestvica najprodavanijih naslova diljem svijeta. Prema njezinu romanu Tu sam pred tobom snimljen je i hit-film s Emilijom Clarke i Samom Claflinom u glavnim ulogama. Ove godine u Profilovu izdanju izlazi i njezin novi roman, nastavak Tu sam pred tobom i Nakon tebe – Još uvijek ja.

Reproduciranje i objavljivanje sadržaja bez pisane dozvole portala Femina.hr nije dopušteno! Licencirajte naš sadržaj.